Fetullah Gülen'in öldüğüne dair iddiayı haberleştiren mehmetciktv.com.tr adresinde yayınlanan haberin tam metni;
Gülen’in rahatsızlığı nedeniyle Pensilvanya’daki malikhanesinde, hekimlerin gözetiminde tedavisi sürüyordu.
Son dönem Türkiye siyasetine damga vuran isimlerden Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen’in tedavi gördüğü Penn Medicine’de bugün saat 3:30’da hayatını kaybettiği açıklandı.
 
Gülen’in rahatsızlığı nedeniyle Pensilvanya’daki malikhanesinde, hekimlerin gözetiminde tedavisi sürüyordu. 3 Amerikalı, 2 Türk doktordan oluşan heyet adına konuşan Dr. Şinasi Ataberk “Gülen’in, son zamanlarda ölümü çok fazla zikrettiğini, Türkiye’deki siyasi gelişmelerden çok fazla etkilendiğini” ifade etti. Tüm çabalara rağmen kurtaramadıkları Gülen’in şeker hastalığı ve akciğerlerinde sıvı toplanması olduğu tespit edildi.
 
İlk tedavisine 2010 yılında Amerika’da başlanan Gülen’in akşam yemek yediği, etrafındakilerle sohbet ettiği, son ana kadar bilincinin açık olduğu öğrenildi. Rahatsızlığını şu ana kadar dile getirmeyen Gülen’in vasiyetinin ise avukatları tarafından yakınlarına iletileceği ifade edildi.
 
Gülen’in cenazesi cuma günü ABD heyetinin de katılacağı devlet töreninin ardından cumartesi günü Pensilvanya’da toprağa verilecek.
 
Gülen, bir süredir solunum yolları, böbrek ve kalp yetmezliği sorunu nedeniyle Penn Medicine’de tedavi görüyordu. Daha önce aynı hastanede zatüre tedavisi de gören Gülen’in tedavisi özel odada sürdürülüyordu. Gülen’in vefatı yaklaşık yarım saat önce açıklandı.
 
İLK KEZ 2010 YILINDA TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ
 
Özel doktoru Şinasi Ataberk, Gülen’in sürekli yanındaydı.  Şeker rahatsızlığı olan Gülen, 2005 yılında akciğerlerinde oluşan sıvı toplanması nedeniyle Pennsylvania Penn Medicine’de, zatüre tedavisi görmüştü. Gülen, 25 Ağustos 2012’de de aynı hastanede tedavi edilmişti. Gülen, rahatsızlığının nüksetmesi üzerine iki gün önce Penn Medicine’de tedavi altına alınmıştı. Ancak hekimlerin tüm çabalarına rağmen saat 3:30’da hayatını kaybetti.
 
Ortaya atılan iddiaların ardından Fetullah Gülen'in ölmediğini söyleyen gazeteci Ömer Adıyaman, "Gülen şuan Pensilvanya'daki malikanesinde özel doktorların kontrolünde yoğun bakımda. Örgütün üst kadrosu kavgaya girişmiş durumda. Rahatsızlığın örgüt tabanından ve basından sır gibi saklanmasının sebebi ise örgütün dağılma olasılığı. Gülen sonrası B planı çalışılıyor. Yakında FETÖ'nün üst düzey kavgası ve FETÖ'nün sağlık durumu ile ilgili bomba bir ses kaydı- görüntü bir yerlerde yayımlanabilir." dedi.