Mısır Başbakanı Şerif, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Mısır'a iltica edeceği iddialarına cevap verdi. Şerif "FETÖ liderinden bir talep gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini" söyledi. Peki Fethullah Gülen hangi ülkeye iltica edecek? Ayrıntılar haberimizde.

SON DAKİKA: Türkiye'nin ısrarla ABD'den iadesini istediği FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Mısır'a herhangi bir iltica talebi olmadığı açıklandı.


Mısırlı bir parlamenterin Fethullah Gülen’e sığınma imkânının verilmesini savunmasından sonra Mısır’dan bu konuyla ilgili olarak bu kez Başbakan düzeyinde açıklama geldi. Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Gülen'in sığınma talebinde bulunması durumunda bunu değerlendireceklerini açıkladı. 

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, Başbakanlıkta yaptığı basın açıklaması sırasında kendisine yöneltilen ‘Gülen Mısır’a sığınma talebi yaptı mı?’ şeklindeki bir soruya cevap veren İsmail, ‘Şu an bu konuyla ilgili elimizde bir başvuru yok. Ancak eğer böyle bir başvuru yaparsa bunu değerlendireceğiz’ dedi.

Türkiye Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Gülen’in ABD’den ayrılarak başka bir ülkeye gitmeyi planladığı yönünde istihbarat aldıklarını açıklamıştı. Bozdağ, bugün yaptığı açıklamada Gülen'in ABD'den Avustralya, Meksika, Kanada, Güney Afrika veya Mısır'a kaçabileceğini duyurmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine yöneltilen "Mısır medyasında 'Gülen buyursun gelsin' şeklinde çağrılar var. Ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Vallahi yakışır" yanıtını vermişti.

Ankara yönetimi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinden bu yana Gülen hakkında dosya hazırlıyor ve Ağustos ayı içinde Dışişleri ve Adalet bakanları Washington'a giderek muhataplarıyla yüz yüze iadeyi görüşecek.

FETÖ lideri Gülen, New York Times gazetesine hafta içi yazdığı yazıda, Amerikan yönetiminden kendisini Türkiye'ye iade etmemesini istemişti.