Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki toplantıda gündeme getirdiği mektupla ilgili "Mektup, Erdoğan'a hitaben yazılmadı, pazarlık da söz konusu değil" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Dolmabahçe'de gazeteci ve yazarlarla biraraya geldi. Sabah yazarı Mehmet Barlas, Erdoğan'ın toplantıdaki konuşmasında Fethullah Gülen'den bir sulh mektubu geldiğini açıkladığını kaydetti. Barlas, Erdoğan'ın buna cevap olarak, o eşiğin geçildiğini ve paralel devletle mücadelenin sonuna kadar süreceğini söylediğini belirtti. Başbakan'ın mektup iddiasına cemaatten cevap geldi. Önce Herkul.ogr sitesinin editörü Osman Şimşek, ardında da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı konuya ilişkin açıklama yaptı.

OSMAN ŞİMŞEK MEKTUP İDDİASINA CEVAP VERDİ

Başbakan Erdoğan'a Gülen cemaatinden gönderildiği iddia edilen mektupla ilgili Fethullah Gülen'e en yakın isim olan Herkul.ogr sitesinin editörü Osman Şimşek, Twitter'da açıklama yaptı. Şimşek, ''Bir dane-i hakikat bir harman yalanı yakar. Bakalım mektup ve hikayesi ortaya konunca "pazarlık" iftiracıları ne yapacaklar?!.'' diye yazdı.

PEKİ MEKTUP KİME?

 Osman Şimşek'in açıklamasına bakılırsa bir mektup olduğu doğru, üstelik ıslak imzalı ve bir siyasiye yazılmış. En çok merak edilen ise Başbakan Erdoğan'a ait olmadığı söylenen mektubun kime yazıldığı. Şu an kesin bir bilgi olmamakla birlikte, mektubun Cumhurbaşkanı Gül'e yazıdlığı iddiası dolaşıyor kulislerde. Ve yine iddialara göre Cumhurbaşkanı birkaç gün içerisinde mektubun içeriğine dair bilgiyi kamuoyu ile paylaşacak.