Bursa’nın fethinin 689. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, Pınarbaşı Şehitliği'nde devam etti.

Heykel'deki törende; Valilik, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, göndere bayrak çekildi. Kutlama programı Pınarbaşı Fetih Kapısı'nda devam etti. Buradaki kutlamalar, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, ardından Fetih Selâsı okundu.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu günün çok önemli olduğunu belirterek, “Bu gün önemli bir gün, bugün tarihi bir gün, yaklaşık 7 asır önce 689 yıl önce güzel Bursa’mız, yer yüzünün cennet köşesi, bereketli şehir, nimetli şehir, bol nimetli kentimiz Bursa’nın fethedilişi, Türk İslam topraklarına katılışının 689. yılını kutluyoruz.” dedi.

OSMANLI MODASI DEFİLESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şiirlerin de okunduğu kutlamalar kapsamında Osmangazi Belediyesi gösteri sanatları topluluğu da bir folklor gösterisi sundu.
Kutlamaların en ilgi çekici yanlarından biri de Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defile gösterisi oldu. Osmanlı dönemine modadan yola çıkılarak hazırlanan defile gösterisi özellikle bayan izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Ardından Bursa Mehteran Derneği mehteran takımının gösterisi de kutlamalara renk kattı. Mehteran takımı ile sahneye çıkan Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Ekibinin gösterisi de yine kutlamalara ayrı bir heyecan getirdi.

Pınarbaşı'ndaki törenler burada tamamlanırken, Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan törenler ise Tophane Şehitliği'nde devam etti. Kortej yürüyüşü ile gelinen Tophane Şehitliği'nde önce Osmangazi ve Orhangazi türbeleri ziyareti edildi. İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın Kuran-ı Kerim okuyup, dua etmesinin ardından yörük çadırını ziyaret edilerek nohutlu pilav yenildi. Kutlamalar Balabanbey Kalesi önündeki törenlerle devam edecek.

MİNİK MEHTERAN KUTLAMALARA RENK KATTI

Pınarbaşındaki kutlamaların tamamlanmasının ardından kortej yürüyüşü ile Tophane Şehitliği'ne geçilirken korteje katılan minik mehteranlar herkesin ilgisini çekti. Bir anda kutlamaların maskotu olan minik mehteran, hiç acemilik çekmeden korteje eşlik etti. 4 yaşındaki Ömer Güvençer isimli minik mehteran, mehter başının elinden tutarak korteje eşlik etti. Kaytan bıyıkları ve kılıcı ve yeniçeri giyimiyle mehtere eşlik eden minik mehteran, kutlamalara katılanların büyük ilgisini çekti.