Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Fetullahçı  Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, Suudi arabistan'a hac için gelen başka ülkelerin  vatandaşlarına asılsız dedikodular anlatarak Türkiye'nin imajını sarsmaya  çalıştığını söyledi.
Özer, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Çevre  ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın katılımıyla Cidde  Konsolosluğu'nda basın toplantısı düzenledi.

FETÖ üyelerinin, Beytullah'ta Türkiye aleyhine ülkenin imajını sarsmak  için yalancılık ve sahtekarlık yaptığını vurgulayan Özer, "FETÖ asılsız dedikodu  ve söylentilerini yaymak için haccı kullandı. Malezya'dan, Afrika'dan ve diğer  bölgelerden gelen hacı adayları, FETÖ üyelerinin anlattığı asılsız iddiaların  ardından Türklere 15 Temmuz gecesi yaşananları soruyorlar. Darbeciler, hiç  utanmadan asılsız iddia ve yalanlar ortaya atıyor." diye konuştu.

Özer, hac ibadetine ilişkin daima Suudi Arabistan yönetimine bazı  öneriler sunduklarını ve bir sonraki sene bununla ilgili düzenlemelere  gidildiğini gördüklerini sözlerine ekledi.

- Suudi Arabistan'ın hac organizasyonuna övgü

Güvenç de Suudi Arabistan yönetiminin bu seneki hac organizasyonunu  çok beğendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin darbe girişimi sonrası zor dönemi atlattığını ifade eden  Güvenç, bu tecrübeden dersler çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ceylan ise Suudi Arabistan'ın, uzun yıllardır süregelen  deneyimlerinden hareketle hacıların çok rahatlıkla hissedebileceği iyileştirmeler  yaptığına dikkati çekti.

Hac farizasını yerine getirmek üzere gerçekleştirdiği 5 yıl önceki  ziyaretini hatırlatan Ceylan, bu sene özellikle köprü, ulaşım ve altyapı  bakımından çok büyük değişiklikler gördüğünü aktardı.

Ceylan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türk halkının birlik ve  beraberliğini ortaya koyduğunu anlatarak, bu olay sonrası Türkiye'ye destek veren  tutumundan dolayı Suudi Arabistan'a teşekkür etti.