KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Kent Meydanı'ında "Demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.
Kent Meydan'ında toplanan vatandaşların arasında küçük çocuklarıyla gelen aileler ve yaşlılar darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.
AK Parti Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyesi Metin Doğan, meydanda yaptığı konuşmada, vatandaşların 7 gündür büyük bir kararlılıkla, azimle tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bağımsızlığını, özgürlüğünü, şerefini, namusunu ve aziz Türk Devletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni beklediğini söyledi.
Bu gecenin de 15 Temmuz gibi önemli bir gece olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:
"Sosyal medyada hızla yayılan dedikodular, spekülasyonlar var. Bizim de gerek devlet büyüklerimizden aldığımız istihbari bilgiler var. Bu gece hain terör örgütü, bu darbe planını yapan işgalci alçaklar, yeniden bir kalkışma içerisinde olabilirler. Bunun için yurdun değişik yerlerinde teyakkuz haberleri geliyor, hazırlık haberleri geliyor. Bu gece Allah'ın izniyle bu meydandan bir kişi bile ayrılmadan, Rıdvan Hoca'nın minberinin arkasında sabah namazını kılacağız."
- "Vatana ihanetten yargılamak lazım"
AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ise bütün darbeleri, darbe teşebbüslerini kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti.

Türkiye'deki darbeleri hatırlatan Özdemir, "Ama burada bir farklılık var. Bunu bir darbe olarak değerlendirmemek lazım, burada bir terör olayı var. Bu terör olayı nedir? Devletin imkanlarıyla, devletin teçhizatıyla, devletten aldığı maaşla milletine kurşun sıkan teröristlerin kalkışması var. Bunu bir darbe olarak değil bunu devlete karşı işlenmiş bir terör olayı olarak değerlendirmek lazım. Bu eylemi gerçekleştirenleri de darbeye teşebbüsten değil vatana ihanetten yargılamak lazım. Bu adamlar bu ülkenin okullarında okudular, bu ülkede ekmek yediler, bizim vergilerimizle, bizim bağışlarımızla okullarını yaptırdılar ve ondan sonra bu milletin kalbine kurşun sıkmaya kalkıştılar. Bunun affedilir bir yanı yok, zaten biz de onları affetmeyeceğiz gereğini yapacağız." dedi.
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarları Oda Başkanı Ahmet Kuybu da odaya bağlı meslek kuruluşları adına yapılan darbe girişimini sert bir dille kınadı.
- Şehitler için mevlit okutuldu
Elbistan ilçesinde ise FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.
Elbistan Müftülüğü tarafından Dulkadiroğlu Caddesi'nde gerçekleştirilen programa, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile vatandaşlar katıldı.Mevlit sonrası katılımcılar dua etti. Kaymakam Akkoyun, burada yaptığı konuşmasında, "Milletin vergileri ile alınan silahları milletine çevirenlerden hesap sorulacaktır" dedi.