Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un evinin önünde saldırıya uğramasıyla ilgili olarak, “Bunun adı faşizmdir. Bu saldırının hepimize yapıldığını görmez ve susarsak, kendi evlerimiz dahi karanlık hapishanelere dönüşür.” dedi.

Saldırıyı sosyal medya hesabından kınayan Feyzioğlu, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “İşte faşizm bu! Lider; konuşmalarından, yazdıklarından rahatsız olduğu birini halka yaptığı bir konuşmada hedef gösterir, gerisini azgın çeteler yapar. Başka bir anlatımla şöyle: Hani bir ünlü şarkıcı derdi ya; ‘ben sana bir şey yapmam ama yeğenlerim ne yapar bilemem, hepsini kontrol etme imkanım yok’ diye. Şarkıcı yapınca bunun adına kabadayılık deniyor; ülkeyi yönetenler yapınca faşizm oluyor bu işin adı!
Hürriyet'e iki kere saldırıldı, siyasi iktidar ve devletin en üstündekiler bu saldırıyı kınamadı. Tam aksine, yeni saldırıları teşvik edecek konuşmalar yapıldı. Bugün bir gazeteci evinin önünde dövülüyor ise, kimse lafı gevelemesin, evirip çevirmesin, bunun adı faşizmdir.”

“Bu saldırının hepimize yapıldığını görmez ve susarsak, kendi evlerimiz dahi karanlık hapishanelere dönüşür. Ünlü şair Brecht'in dediği gibi, faşizme karşı birleşmeyeler, faşizmin zindanlarında buluşur.” diyen Feyzioğlu, “Ahmet Hakan Coşkun'a geçmiş olsun diyor, saldırganların derhal bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmasının emniyet teşkilatının ve yargı teşkilatının namusuna dair belirleyici olacağını tarihe not düşüyorum.” açıklamasını yaptı.