Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Avukatlık Türkiye'de hiç bu kadar önemli ve sorumluluk gerektiren bir meslek olmamıştır. Türkiye bugün 'iyi ki avukatlar var iyi ki barolar var' diyorsa burada her birinizin katkısı vardır." dedi.

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Samsun Barosu'nun düzenlediği avukatlar gecesine katıldı. Samsun Barosu Lokali'nde gerçekleşen gecede konuşan Feyzioğlu, "Burası Samsun, burası Anadolu ihtilalinin başladığı yerdir. Burası demokrasi ateşinin yakıldığı yerdir. Burası Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı yerdir. Bugün birlik ve beraberlik günü son olarak Samsun'dan şunu söyleyeyim: Türkiye'nin birliği ve beraberliği için ihtiyaç duyulan lisanın sahipleri biz avukatlarız. Çünkü Türkiye, 77 milyonuyla insan hakları, demokrasi ve özgürlükler paydasında eşit yurttaş olduğu takdirde, her birimiz bu 77 milyonun asli unsuru hissetmeye başladığımız anda; birliğini, beraberliğini bir daha hiç bozulmamak üzere sağlayacaktır. İşte bunun sağlamanın yolu da hukukun üstünlüğünün savunucuları siz çok değerli meslektaşlarımın elindedir. Avukatlık Türkiye'de hiç bu kadar önemli ve sorumluluk gerektiren bir meslek olmamıştır. Türkiye bugün 'iyi ki avukatlar var, iyi ki barolar var' diyorsa burada her birinizin katkısı vardır." dedi.

Gecenin düzenlenme amacıyla ilgili konuşan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz ise “Ömürlerini savunma mesleğine vakfetmiş çok değerli üstatlarımız, 50. yıl plaket ve madalyalarını, 40. yıl plaket ve madalyalarını, 25. yıl plaket ve madalyalarını takdim edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 50, 40 ve 25 yılını dolduran avukatlara plaket ve madalyaları takdim edildi.