Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, basın mensuplarının Danıştay törenine alınmamasına tepki gösterek, “Bu kara günleri tarihe gömeceğiz.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreni programında konuşmasının çıkarılmasına ve törene basın mensuplarının alınmamasına tepki gösterdi. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı için mücadele edeceklerini belirten Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Diktatöryel düzen heveslileri bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden on binlerce fedakar avukatı, hakimi, savcısı ve milyonlarca vatansever evladı vardır. Size şeref sözü veriyorum. Anayasa'daki yeminine sadık, tarafsız bir Cumhurbaşkanı'mız olana kadar durmadan, dinlenmeden, kimseden korkmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.”

‘Bu senaryoyu yırtıp atacağız’ diyen Feyzioğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu kara günleri tarihe gömeceğiz. Danıştay’ın ve Cumhuriyet'in bütün taşıyıcı kurumlarının itibarını da iade edeceğiz. Kefenimizi giydik geldik edebiyatı yaparak Türkiye Cumhuriyeti'nin kökünü dinamitleyenlere notumuz, iki borcumuz vardır. Birincisi milletimize çalışmak, çalışmak, daha çok çalışmak. İkincisi Allah'a can borcumuz. Onu da günü gelir, verir gideriz. Arkamızdan gelen milyonlar, bayrağı devralır, bu ülkeyi diktatörlük heveslilerine elbet bırakmayız.”