CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ve İzmir Barosu Genel Sekreteri A.Şakir Uzun, manisa'da şehit ailelerini ziyaret etti. Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un, Salihli ilçesi Kabazlı Mahallesi'ndeki, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın, ilçenin Güneş Mahallesi'ndeki babaevlerine gidildi. Heyet ayrıca çalışmaya giderken trafik kazası sonucu yaşamını yitiren 15 tarım işçisinin köyü olan Çökelek’e de taziye ziyaretinde bulundu.

TBB Başkanı Feyzioğlu, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, “Bizler, 'Herkes silah bıraksın.' gibi bir cümleyi asla kabul etmiyoruz. Bir savaş mı var ki taraflar silah bırakacak? Türk Silahlı Kuvvetleri veya Emniyet niye silah bırakacak? Silah bırakmak zorunda olan taraf PKK'dır. Bu konuda da birinci derecede yükümlü olan parti HDP'dir. HDP PKK'ya, Kandil'e, 'Silah bırakmak zorundasın.' demekle yükümlüdür." dedi.

Daha sonra Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz 2015'te meydana gelen ve 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak Çökelek Mahallesi'ni de ziyaret eden Feyzioğlu, vatandaşlarla kahvehanede biraraya geldi. Kazayla ilgili dava süresince, Manisa Barosu vasıtasıyla her türlü desteği vereceklerini söyledi.