Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘aldatıldık’ diyen cumhurbaşkanının istifa etmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, “SAyın Cumhurbaşkanına buradan sesleniyorum, velev ki aldatılmış olun, eh ‘aldatıldık’ demenin bir siyasi karşılığı vardır. İstifa müessesesi şerefli müessesesidir.”

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TÜYAP tarafından organize edilen Bursa kitap Fuarı'nda imza gününe katıldı. Büyük ilgi gören Feyzioğlu, vatandaşlar için kitaplarını imzaladı.

Burada basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamada bulunan Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ şeklinde ki açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Bu aldatıldık dediği davada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin omurgası çökertildi. Bu aldatıldık dediği davada, Türk istihbaratı çökertildi, Ortadoğu'nun sınırlarında Türkiye’nin üstün menfaatlarine aykırı olarak yeni devletler kurulmaya başlandı. Türkiye bölünme eşiğine getirildi. İşte bu aldatıldık dediği davaların sonucunda.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu açıklamasından sonra istifaya davet eden Metin Feyzioğlu, şöyle konuştu: “Velev ki, Sayın Cumhurbaşkanı'na buradan sesleniyorum, velev ki aldatılmış olun, eh ‘aldatıldık’ demenin bir siyasi karşılığı vardır. İstifa müessesesi şerefli müüssesedir. Burada aldatıldığınıza ve Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin geleceğini, Dışişleri'ni, Milli İstihbaratı ve terörle mücadeledeki bütün gücümüzü yerle bir eden bu tırnak içinde ‘aldatılma’ olayı karşısında size düşen o şerefli istifa müessesesini bir an önce kullanmaktır. Böylece tarihe baskıcı, zulümcü, sadece kendini alkışlayanların cumhurbaşkanı olarak geçme ihtimalini biraz azaltır ve istifayı kullanmış, aldatıldığını gönül ferahlığı ile veya büyük bir yüce gönüllülükle ifade ederek istifa etmiş bir cumhurbaşkanı olarak geçerseniz. Bence bu önemli bir şanstır, köprüden önceki son çıkış.”