Feza Berk Liseleri’nde, Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi’nin 100. yıl dönümünde 18 Mart Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Oratoryosu ve İstiklâl Marşı Oratoryosu sergilendi. Seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı programda ayrıca 'Hey On Beşli' türküsü ile 'Yemen Türküsü' Fezalı öğrenciler tarafından yorumlandı. Sakarya Türküsü'nü okuyan öğrenci ise salonu hüzne boğdu. Çanakkale Şehitleri şiiri ardından program Türk Kurtuluş Savaşı’nın önsözü sayılan Çanakkale Savaşları'nı konu alan serginin açılışıyla devam etti.

Sergi açılışında konuşan Okul Müdürü Miraç Kıran, “Çanakkale Savaşı, tarihimizin en kanlı savaşlarından birisidir. İki yüz elli bin şehit verdik. Bugün bu cennet vatanda huzurla yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Onların torunları olarak vatan savunmasını en kutsal bir görev sayıyoruz. Şehitlerimize layık olabilmek için sorumluluğunu bilen ve başarılı birer insan olmak vazifemizdir. Allah hepimize şehitlerimizin şefaatini nasip eylesin. Şehitlerimizin ruhları şâd mekanları Cennet olsun. Çanakkale Sergisini hazırlayan ve anma programını düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.