Paris suikastinde öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır'da çarşamba günü bir tören düzenlenecek. Cenazeler törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

TÖRENİ BDP DÜZENLİYOR

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Paris'te silahlı saldırıda öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için çarşamba günü kentte geniş katılımlı cenaze töreni düzenlenleyeceklerini  açıkladı.

TÖREN, BAYRAMOĞLU CAMİİ'NDE

Paris'te prosedürlerin tamamlanmasının ardından çarşamba sabahı Diyarbakır'a getirilecek olan cenazeler, havaalanında yapılacak karşılamanın ardından önce merkez Bağlar İlçesi'ndeki Bayramoğlu Camii'ne götürülecek.

BDP'NİN ATLADIĞI AYRINTI

BDP'nin organize ettiği törende atlanan bir ayrıntı var.. BDP tören düzenleyeceği 3 kadından 2'sinin Alevi olduğunu unutmuş olacak ki tören cemevi yerine camide düzenleniyor. Tunceli doğumlu Sakine Cansız ile Kahramanmaraş doğumlu Fidan Doğan Alevi.. Leyla Söylemez ise Diyarbakır Lice nüfusuna kayıtlı. Cenazeler memleketlerine uğurlandıktan sonra düzenlenecek törenlerin ayrıntıları ise henüz belli değil. Ancak BDP gibi hassasiyetleri olan bir partinin bu durumu gözden kaçırması şaşırtıcı.

CENAZELER 3 KENTE GÖNDERİLECEK

Camideki törenden sonra 3 kadının cenazeleri, geçmişte nevruz kutlamalarının da yapıldığı Batıkent Meydanı'na götürülerek, burada geniş katılımlı cenaze töreni düzenlenecek. Törenin ardından Sakine Cansız'ın cenazesi Tunceli'ye, Fidan Doğan'ın cenazesi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne, Leyla Söylemez'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Mersin'e gönderilecek.

BDP: "BÜTÜN KURUMLARIMIZLA ÇALIŞIYORUZ"

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, cenaze töreni nedeniyle Diyarbakır'da hazırlıkların devam ettiğini ve cenazelerin havaalanında binlerce kişi tarafından karşılanacağını belirtti. Zümrüt, şöyle konuştu: "Çevre il ve ilçelerden de büyük bir katılımın olması için bütün halkımıza çağrı yapacağız. 3 kadın arkadaşımızı havaalanında karşılayacağız. Cenazeleri buradan kitlesel bir şekilde Batıkent Meydanı'na götürüp burada tören düzenleyeceğiz. Törenin ardından ise arkadaşlarımızı memleketlerine yolculayacağız. 3 kadın arkadaşımız için bütün kurumlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşamba günü gerek Diyarbakır ve gerekse çevre il ve ilçelerde yaşamın durması için çağrı yapacağız. Cenaze törenine yediden etmişe herkesin katılmasını bekliyoruz."