Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı 3 kadından Fidan Doğan'ın babası Fransa'ya seslendi ve kızının gözünün çıkarıldığını söyledi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından dün gece Adıyaman'a getirilen Fidan Doğan'ın cenazesi gece burada bekletildikten sonra sabah saatlerinde hastane morgundan alındı. Kahramanmaraş'a doğru yola çıkan Doğan'ın tabutu ve BDP'lilerin oluşturduğu yaklaşık 350 araçlık konvoy Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde birleşti.

Konvoy halinde Nurhak ilçesine bağlı Barış Beldesi'ne getirilen Doğan'ın naaşı, sloganlar ve alkışlar eşliğinde Barış Beldesi Cemevi önüne getirildi. Buradaki törende ilk konuşmayı yapan Doğan'ın babası Hasan Doğan, katillerin bulunmasını istedi. Doğan, "İnsan hakları bu muydu? Paris'in göbeğinde 3 fidanın yüzünü parçalamak mıydı?. Bir insan bir kurşunla ölür, 4 kurşunla ölmez. Kadınların gözleri oyulmaz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Doğan'ın konuşmasının ardından mikrofonu alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Kürtçe konuşma yaptı. Baydemir'in ardından söz alan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, Fidan Doğan'ı sonsuzluğa uğurlamak için buluştuklarını söyledi.

Bu arada törenin düzenlendiği alanın etrafında herhangi bir güvenlik görevlisi bulunmadı. Jandarma'nın, yol boyunca emniyet tedbiri aldıkları gözlendi.

Fidan Doğan'ın cenazesi Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'ne bağlı Barış Beldesi'nde toprağa verildi.