GAZİANTEP (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çözüm Süreci'nin sigortası, teminatı AK Parti'dir" dedi.

Gaziantep'in Araban ilçesinde AK Parti seçim bürosu açılışına katılan Şimşek, ilçe meydanında yaptığı konuşmada, Gaziantep'i Türkiye'nin en büyük üretim ve sanayi üslerinden birisi yapacaklarını söyledi.

Kent için birçok projelerinin olduğunu ifade eden Şimşek, Amanos Dağları'nın delinip Gaziantep'in İskenderun Limanı'na bağlamasının somut bir adım olduğunu belirtti. Böylece yolun 163 kilometre kısaltıldığını vurgulayan Şimşek, sanayicinin daha rekabetçi olmasına imkan verildiğini dile getirdi. Şimşek, şöyle konuştu:

"Gaziantep'te şu anda bir demiryolu hattı var. Onu metroya dönüştüreceğiz, 25 kilometrelik yer üstü bir metro. 17 istasyonuyla Gaziantep'te her gün yüz binlerce kişinin OSB ve şehre gidip gelmesini metroyla sağlayacağız. Bunlar adım atılmış projeler. Biz, muhalefet gibi içi boş vaatlerle karşınıza çıkmıyoruz. Somut, yapılabilir projeler, son 12 yıla bakın, verdiğimiz sözlerde durduk. Biz milleti kandırmayız, ne kandıran, ne de kandırılan oluruz, popülizm tuzağına düşmeyiz."

Avrupa'nın 6 yıldır krizde olduğuna dikkati çeken Şimşek, yerinde sayan, gerileyen bir Avrupa'nın olduğunu kaydetti. Buna rağmen Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu'ya bakın, tam bir ateş çemberi, peki Türkiye'de siyasi istikrar, reformlar olmasaydı, Çözüm Süreci olmasaydı, Allah korusun, o ateş Türkiye'ye sıçrasaydı bugün halimiz ne olurdu? Halep'in halini görmüyor musunuz? Siz samimi olarak MHP ve HDP'nin birlikte Çözüm Süreci'ni devam ettireceğine inanıyor musunuz? İkisi de çözümsüzlükten, Kürt sorunundan nemalanıyorlar. İstismarcılar bunlar, istismar ediyorlar. Biz kendi sorunlarımızı çözmezsek, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmezsek, başkaları ne yapar? Bu sorun üzerinden Türkiye üzerinde oyunlar oynanır. Şu an Suriye üzerinde oynanmıyor mu? Irak'taki durumu görmüyor musunuz? Libya'daki, Yemen'deki durumu görmüyor musunuz? Peki AK Parti ne yaptı? 'Biz mezhep eksenli çatışmalara son vereceğiz, birliğimizi beraberliğimizi güçlendireceğiz. Daha çok demokrasi, daha çok hak.' Peki bu, Türkiye'yi zayıflatır mı, güçlendirir mi? Güçlendirir."

Muhalefet partilerinin çözüm önerilerinin olmadığını ifade eden Şimşek, Kobani olaylarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kobani olaylarını bahane ettiler, ülkeyi neredeyse bir savaş alanına döndürdüler. Kim yaptı bunu? HDP'nin Başkanı. Peki bugün ne güzel batıda 'iyi çocuk', 'güzel çocuk' rolünü oynuyor. Halbuki geçen ekim ayında isyana davet eden kimdi? Çözüm Süreci'nin sigortası, teminatı AK Parti'dir."

-"Bu millet Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye iktidar vermez"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de çok güzel işler yapan Menderes'in 1960 darbesiyle yönetimden uzaklaştırıldığını belirterek, darbecilerin, milletin iktidara gelmesinden rahatsız olduğunu söyledi. Gül, şunları kaydetti:

"Bu milleti yenemediler, yenemeyecekler, bunu onlara öğreteceğiz. Bu milleti ancak bu aziz millet yönetecek. 3 Kasım 2002 öncesini bir hatırlayalım. Türkiye'de koalisyonlar vardı, krizler vardı. Türkiye borç bataklığına batmıştı. Koskoca Gaziantep'te bir MR cihazı yoktu. Hastaneye gittiğinizde, teyzem, ablam Ankara'ya gitmek zorunda kalıyordu. Bugün hamdolsun 27 MR cihazımız, hava ambulansımız var. Şimdi SSK Genel Müdürü diyor ki 'Nolur bana 4 yıl başbakanlık görevi verin' ya sen SSK'yı nasıl yönettin ki bu devleti nasıl yöneteceksin. Bu millet sana değil 4 yıl, 4 gün bile iktidarı vermez. Sen başbakanlık yapamazsın, bu aziz millet seni seçmez. Bu, 4 gün kazara iktidar olsa, ilk günde imam hatip liselerini kapatır. Öbür gün hastaneleri batırır, öbür gün Hazine'nin içini boşaltır, öbür gün de valizini toplar. Bu millet Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye iktidar vermez."

Şimşek ile Gül, konuşmaların ardından yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.