Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Büyük Birlik Partisi’nin(BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Başbakan Ahmet Davutoğlu ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yazıcıoğlu’nun cenaze namazı, cuma namazına müteakip Ulu Camii'nde kılındı.
Vatandaşlar Fidan Yazıcıoğlu’nun oğlu Yusuf Yazıcıoğlu ile yakınlarına baş sağılığı dilemek üzere cami bahçesinde uzun bir kuyruk oluşturdu. Cami çevresinde emniyet geniş güvenlik önlemleri aldı. Camiye girenler tek tek aranırken, cami çevresinde de polis barikatları oluşturuldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de cenaze için Ankara’dan geldi. Destici, Ulu Camii'ne gelişinde Yazıcıoğlu ailesine başsağlığı diledi, Fidan Yazıcıoğlu için dua okudu. Fidan Yazıcıoğlu’nun tabutu üzerine İmam-ı Rabbani Hazretlerinin türbesinden getirildiği belirtilen bir örtü serildi.

CENAZEYE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DA KATILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fidan Yazıcıoğlu’nun cenazesi için Sivas’a geldi. Nuri Demirağ Havaalanı'nda karşılanan Davutoğlu, cuma namazı sonrası Ulu Camii’ne geçti. Davutoğlu’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu’nun cenaze namazı için saf tuttuğu sırada Alperen Ocaklarına mensup gençlerden 'Muhsin Yazıcıoğlu’nun askerleriyiz', 'Muhsin Yazıcıoğlu’nun kanı yerde kalmayacak' sesleri yükseldi. Gençleri cami cemaati sakinleştirdi.

Yazıcıoğlu ile vefat eden diğer vatandaşlar için helallik alınmasının ardından Müftü Recep Şükrü Balkan cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazı sonrası Fidan Yazıcıoğlu, getirilen tekbirler arasında omuzlara alınarak cenaze aracına kadar taşındı. Yazıcıoğlu’nun cenazesi Yukarı Tekke aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına il protokolü yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.