Zeytinburnu’nda 26 Haziran tarihinde fidye için kaçırılan ve 19 gün sonra cesedi bulunan işadamı Mehmet Turgut’un cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Cenazeyi almaya gelen işadamının abisi Musa Turgut, kaçırıldığı gün kardeşi ile birlikte Süleymaniye Camii’ne cuma namazı kıldıklarını belirterek, “Camide 3 sefer telefon geldi. Namazdan sonra dedim ki, ‘kim bu densiz, namaz saati arayan seni’ dedim. Bankadan arıyorlar yanıtı verdi.” diye konuştu.

Fidye için kaçırılan işadamı Mehmet Turgut’un cenazesi 19 gün sonra gözaltına alınan şüphelilerin itirafı üzerine Kocaeli Ballıca’da gömülmüş olarak bulundu. Cenaze otopsi için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyi teslim almaya gelen işadamının ağabeyi Musa Turgut, burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kardeşiyle kaçırıldığı gün birlikte Süleymaniye Camii’nde cuma namazı kıldıklarını anlatan Musa Turgut, “Cuma namazından önce geldi. Bir iki saat oturduk. Cuma namazına Süleymaniye’ye beraber gittik. Camide 3 sefer telefon geldi. Namazdan sonra dedim ki, ‘kim bu densiz namaz saati arayan seni’ dedim. ‘Bankadan arıyorlar’ dedi.” diye konuştu.

Namazdan sonra kardeşi ile Tahtakale’ye gittiklerini belirten ağabey Turgut, “Biladerle beraber oturduk 4.5’a kadar. Arabanı nereye bıraktın dedim. ‘Kazlıçeşme’ye bıraktım, Marmarayla geçiyorum buradan’ dedi. Florya’da oturuyor zaten. Bizden ayrıldıktan sonra Marmaray’a biniyor. Arabasının orada bekliyorlar. Arabaya atıp götürüyorlar.” dedi.

Fidyecilerin bir gün sonra kardeşinin oğlunu aradıklarını kaydeden Musa Turgut şöyle konuştu: “Bir gün sonra oğlunu aradılar, fidye istediler. 5 milyon Euro istediler. Oğlu da diyor ki, ‘Babamın sesini duyayım, bakarız.’ Dinleteceğiz sesini’ diyorlar, bir daha aramıyorlar. Şüphelendiğimiz kimse yoktu. Bilemiyoruz ki. Hiç beklemiyorduk. Benim kardeşim kimseyle takışmaz, kimseyle uğraşmaz. Herkese hakkını verir, parasını verir. Düzgün, temiz, hiçbir düşmanı olmaz. Duyduğumuz kadarıyla 17 kişi yakalanmış, iki şoförü de var. İki şoförün içeri alındığını da duyduk. Artık şoförler ne derece bu işle ilgili bilemiyoruz. Üzgünüz, 20 gündür ızdırap çekiyoruz. Her gün ölüp de diriliyoruz yani.”

İşadamının cenazesi, Florya E-5 Camii’de ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.