HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Vurdunuz, kırdınız, katlettiniz, yıktınız yine de başkan olamayacaksınız. Hakkari hiçbir zaman zalimlere, hırsızlara pabuç bırakmadı. Hakkari 7 Haziran’da tarih yazacak. Hakkari onu başkan yapmayacak” dedi.

HDP tarafından Hakkari’nin Mezran Mahallesi’nde düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. HDP Milletvekili Adil Zozani herkesten helallik isterken, milletvekili adayları ise Kürtçe birer konuşma yaptılar. Ardından platforma çıkan Yüksekdağ, Hakkari halkının nice zulümlerden geçerek bugünlere geldiğini belirterek, “Biz de bu haksızlığı, zorbalığı bitirip 7 Haziran’da zaferle sonuçlandıracağız. Sizler sevincin, mutluluğun en iyisine layıksınız. Hakkari halkı geleceğin en güzel günlerine layıktır. Bizlerin bu sevincini ve coşkusunu hazmedemeyenler var. Annelerimizin gözyaşı dinsin istemiyorlar. HDP’nin zafere ulaşmasını istemiyorlar. Dört bir yandan insanlığımıza saldırıyorlar. Birkaç gün önce karanlık bekçileri Bingöl’de bir üyemizi şehit etti. Türkiye’ye demokrasiyi çok görenler, JİTEM ve kontrgerillayı devreye sokarak katliamları yeniden yükseltmek istiyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Yüksekdağ, “Erdoğan iktidarını kaptırmamak için her türlü saldırıyı yapıyor. Zorla, kanla, şiddetle siyaset yapılmaz. Cumhurbaşkanı ‘şiddetle siyaset yapmayın’ diyor. Önce kendisi aynaya baksın. Bingöl’de bir cenazenin çıkmasına sebep olan sen değil misin?" diye konuştu. Yüksekdağ, “Erzurum’da üzerimize saldırdılar. Diri diri yakmaya çalıştılar. Bütün Türkiye bunların nasıl gözünün döndüğünü ve karardığını, iktidarı kaybetmemek için ateşe atıp yakacağını gördü. Biz kimsenin yakılmasını, ölmesini istemiyoruz. Katliam emri veren ve yönlendiren siyasete 7 Haziran’da son vereceğiz. Bize saldırı yapanları koruyorlar. Gözaltı yapıp soruşturma yapmıyorlar. ‘Saldırın’ diyorlar. Erzurum’da polis korumasında saldırdılar. Sırtlarını polise, jandarmaya dayatarak bize saldırıyorlar. Erzurum’da toplu katliam denemesi yapıldı. Türkiye’nin sayısız yerinde de bunlar yapılıyor. ‘HDP barajı geçerse biz böyle yapacağız’ diyorlar. Bizi saldırı ile teslim almadılar ve alamayacaklar." açıklamasında bulundu .