Fikirtepe’de toprak sahiplerinin mağduriyeti sürüyor. Arazisine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kendisine haber verilmeden mahkeme kararıyla el koymasını günler sonra öğrenen 78 yaşındaki Recep Dağlı şaşkına döndü. Çaresizce yetkililere durumu anlatan mektuplar yazan Dağlı, sonuç alamadı.

Fikirtepe’de süren kamulaştırma çalışmalarında vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor. Oturdukları evlerin ya da sahibi oldukları toprakların kendilerinden habersiz mahkeme kararıyla el konulduğunu öğrenen vatandaşlar, çaresizce yetkililerden yardım istiyor. Doruk Sokak üzerinde oturan 78 yaşındaki Recep Dağlı’nın, kendisinden habersiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla evine el konuldu. Hakkında açılan davadan habersiz olan Dağlı, durumu mahkeme kararının evine gelmesiyle öğrendi.

İddiaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Recep Dağlı’nın oturduğu binayı kamulaştırarak bedel tespiti ve el konulması kararı için Anadolu Adliyesi 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Ancak mahkeme davanın acil olmasını gerekçe göstererek karşı tarafa tebliğ edilmesine gerek görmedi. Recep Dağlı, tebliğ edilmediği için hakkında açılan davadan haberi olmadı. Mahkeme, Dağlı’nın arazisi için bedel tespiti ve el konulması kararı verdi. Ardından mahkeme el konulma kararının Recep Dağlı’ya tebliğ edilmesini istedi. Evine el konulma kararını günler sonra öğrenen Dağlı, şaşkına döndü. Yaşanan bu olay üzerine Dağlı’nın eşi Ayşe Gürler, yetkililere durumu anlatan mektuplar yazsa da sonuç alamadı.