Türkiye'nin ilk kadın şarkı yazarı Fikret Şenes, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına, sanat, siyaset ve spor camiasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

Ünlü sanatçıların seslendirdiğini çok sayıda şarkının yazarı olan Fikret Şenes, 94 yaşında hayatını kaybetti. Şenes için bugün Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Galatasaray eski Başkanlarından Faruk Süren, Ajda Pekkan, Erol Büyükburç, Sezen Cumhur Önal ve Erkan Özerman’ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü isim, aile yakınları ve sevenleri katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği görüldü. Sanatçı Şeneş’in oğlu Celal Çapa ve diğer yakınları cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul etti. Daha sonra cenaze namazı kılındı, cemaatten helallik alındı. Şenes, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Son yolculuğunda sanatçıyı yalnız bırakmayan Faruk Süren, "Allah rahmet eylesin. Hepimiz faniyiz bir gün göçeceğiz. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, ailesine sabır versin." dedi.

Erkan Özerman ise "Mesleğimizde çok büyük bir sayfa kapandı. Pop müziğinin yabancı şarkılarını Türkçe şarkı olarak çok başarıyla yapmış, bunun önceliğini yapmış bir hanımefendiyi kaybettik. Kişiliği olarak, insan olarak, sosyal hayattaki yerinin dışında sanat dünyasındaki yeri doldurulmayacak kadar büyük." ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül de "Hepimizin yakinen tanıdığı, kendi şarkılarıyla büyüdüğümüz, o şarkılarını hiçbir zaman unutmadığımız aynı zamanda çok iyi evlatlar yetiştirmiş bir hanımefendiyi Hakkın rahmetine uğurluyoruz. Hepimizin başı sağolsun." diye konuştu.

'AJDA PEKKAN NAMAZA KALMADAN AYRILDI'

Camiye gelenler arasında bulunan Ajda Pekkan'ın Şeneş’in ailesine taziyede bulunmadığı görüldü. Cami avlusunda taziyeleri kabul eden Şeneş’in yakınlarının yanından geçen Pekken tabutun yanına geldi. Üzgün olduğu görülen Pekkan, cenazenin başında kısa bir süre durduktan sonra ayrılarak aracına geçti.

1921’de İstanbul’da doğan Fikret Şeneş ilk kadın Türk şarkı sözü yazarı olarak 300’e yakın esere imza attı. Türk pop müziğine kazandırdığı şarkı sözleriyle kendinden söz ettiren sanatçı alzheimer tedavisi görüyordu. ‘Uykusuz geceler’, ’Kimler geldi kimler geçti’, ’Kaybolan yıllar’ gibi bir çok eseri olan sanatçının çalışmalarını Ajda Pekkan, Gönül Yazar, Zerrin Özer, Semiha Yankı, Gönül Yazar ve Tanju Okan gibi bir çok sanatçı seslendirdi.