İsrail Konsolosluğu önünde toplanan Filistin diasporası üyesi bir grup, Nakba (Büyük Felaket) günü olarak adlandırdıkları İsrail’in 67. Kuruluş yıl dönümünü protesto etti. Konsolosluk önünde yapılan açıklamada, Türkiye’nin İsrail’e vize uygulamamasına rağmen Filistin’e vize uygulaması eleştirildi.

Öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Filistinli, Nakba (Büyük Felaket) günü olarak adlandırdıkları İsrail’in 67. Kuruluş yıl dönümünü protesto etti. Ellerindeki Filistin bayrakları ile konsolosluk binası önüne gelen grup Türkçe, Arapça ve İngilizce “ Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak” yazılı pankart açtı. Grup, Türkçe ve Arapça İsrail karşıtı sloganlar atarak İsrail’in kuruluşuna tepkilerini dile getirdi. Çevik kuvvet polisleri, konsolosluk önünde güvenlik önlemi aldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Nicola Saafin, “Kendi toprağımıza geri dönüş hakkına kavuşarak toplumumuzun inşası için özgürlüğe kavuşmadan Filistin sorunu çözülmeyecek ve mücadelemiz devam edecektir. Beraber yaşama ilkesine aykırı olan Siyonist işgal devletinin ortadan kalkması Filistin sorunu çözülmesi için bir koşuldur. Bu koşul gerçekleştiğinde eşit yaşam ilkesinin yerleşmesi için mücadele sürecektir. Filistin sorununun çözülmesi için gerekli iki koşulun sağlanması için tek araç, Siyonist devlet ve uluslararası Siyonist harekete karşı tüm alanlar ve düzeylerde mücadeleyi sürdürmektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye de eleştiriler yöneltilen açıklamada, “ Bizler Filistin pasaportuna olan itibarın verilmesi için Filistin halkına olan itibarın verilmesi için bize vize uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Siyonistler değil Filistinliler muaf olması gerekiyor bu vizeden. İsrailliler bu topraklara ellerini kollarını sallaya sallaya giremez. Filistinliler buraya özgürce girmesi gerekiyor.” denildi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.