Bursa'da, bir kamu bankasına ait para nakil aracındaki görevliler ATM'ye para yükledikleri esnada, henüz kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişiler zırhlı aracın kapısını açarak içi para dolu valizle kaçtı. Olay üzerine çok sayıda polis ekibi bölgeye gönderilirken, valizdeki para miktarının 400 bin lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

06 FL 9561 plakalı zırhlı para nakil aracı akşam saatlerinde Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde bir kamu bankasının ATM'sine para yüklemek ve yatırılan paraları almak için geldi. Güvenlik görevlisi Mustafa T. ve memur Yakuphan A. hem para yüklemek hem de yatırılan paraları almak için bankamatiğe gitti. Sürücü Ümit B. de zırhlı nakil aracını ATM'nin 20 metre uzağındaki arka sokağa park ettikten sonra Yakuphan A. ve güvenlikçi Mustafa T.'nun yanına gitti. Banka görevlileri işlemleri tamamlayıp zırhlı minibüsün yanına gelince büyük şok yaşadı. İlk belirlemelere göre içerisinde 400 bin lira civarında para bulunduğu öğrenilen siyah para çantasının çalındığını gören görevliler durumu hemen 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi.

İhbarı alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi görevlileri olayı "Görevliler bankamatiğe para yüklerken bankaya ait kapısı açılarak çanta alınmış, paralar alınmış. Konu bu şekilde" diye ekiplere anons etti. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, banka para nakil aracına kimsenin dokunmasına müsaade etmedi. Zırhlı aracı güvenlik çemberine alan ekipler, banka görevlilerine olayın nasıl olduğunu sordu. Çevrede güvenlik kamerası bulmak için gayret gösteren ekipler, çevrede olayı gören vatandaşın olup olmadığını sordu.

Olayın şokunu yaşayan banka görevlilerinden Yakuphan A. "Ben minibüsün yan kapısını kapatmasam sürücü inemez. Kapı kapalıydı. ATM'den geldik, para dolu valiz çalınmıştı." dedi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.