Filnlandiya'da 1 Mart'ta öldürülen 3 kişiden ikisi Aziz ve Asiye Şekersöz çifti, kılınana cenaze namazını ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Aziz ve Asiye Şekersöz çiftinin cenazeleri öğle vakti namaz için Halkalı Hacı Ömer Çetinsaya Camii'ne getirildi. Musalla taşına yan yan konan çiftin tabutlarının başına gelen yakınları ağıtlar, yakarak gözyaşların boğuldu. Ardından Şekersöz'in tabutları tekrar ayrı musalla taşlarına konularak cenaze namazları kılındı. Çiftin cenaze namazına ailesi ve çok sayıda yakını katıldı. Namazın ardından Aziz ve Asiye Şekersöz için helallik istendi. Namazın ardından çiftin tabutları, omuzlara alınarak cenaze aracına kondu. Aziz ve Asiye Şekersöz'ün cenazeleri Bahçeşehir Hoşdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olayla ilgili konuşan Şekersöz'ün akrabalarından Süleyman isimli şahıs, "Neden olduğunu bizde bilemiyoruz. Finlandiya polisi şuana kadar açıklama yapmadı. Sadece kişi belli yanlarında çalışan İ. Ş. ama neden yaptığı belli değil. Mayıs’ta davası var. Büyük olasılıkla davadan sonra bütün deliller toplandıktan sonra bir açıklama yapılacak. Şahıs Finlandiya'da tutuklu herhangi bir soygun söz konusu değil. Öncesi sonrasına dair herhangi bir bilgimiz yok." ifadelerini kullandı.

1 Mart Pazar günü Finlandiya’nın Laukaa kasabasında sahibi oldukları pizza restoranında Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile yanlarında çalışan Kübra Turan vurularak öldürülmüş bir kişi ise tutuklanmıştı.