Ege Üniversitesi’ndeki olaylarda bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öğretmen olan annesi İzmir’de kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul ediyor. Anne Özlem Çakıroğlu, “Daha nice Fıratlar yetiştireceğim, temelini atacağım.” dedi.

Ege Üniversitesi’nde terör örgütü sempatizanları tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Bornova Meydanı’nda taziye çadırı kuruldu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun sınıf öğretmeni olan annesi Özlem Çakıroğlu burada taziyeleri kabul etti. Özlem Çakıroğlu’na taziyelerini iletenler arasında bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen’le, bağımsız İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin’de vardı.

Anne Özlem Çakıroğlu, dünden bu yana cümleleri toparlayamadığını belirterek, oğlu Fırat’ın bir hiç uğruna ölmediğini inandığını söyledi. Kederli anne, "Oğlumun ölümünün bir şeyleri değiştirdiğine inanıyorum. Oğlum onlarla mücadele ederken, vatanı, milleti için bayrağı için mücadele ederken öyle yetiştirdim çünkü mücadeleci bir annenin mücadeleci bir oğluydu. Onunla konuştuğumuzda oğlum sık sık, ‘üzülüyorum bu duruma, gençlerimizin ölmesi, şehitler vermemize üzülüyorum’ derdi. Oğlum dedi ki, ‘anne, bir gün bir yere geleceğim merak etme, düzeni değiştireceğim’ dedi. İnşallah oğlum dedim. Fırat, daha yaşaman gerekiyordu. Değiştirmen gereken çok şeyler vardı." dedi.

"BİNLERCE KİŞİ TAZİYELERİNİ İLETTİ"

Olay sonrası Fırat’ı İzmir’de defnetmeyi düşündüklerini aktaran acılı anne Özlem Çakıroğlu, “Bu kadar kalabalığın olduğunu bilmiyorduk. Sevildiğini biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Türkiye’yi sarstı bu durum. Herkes, tanıdığım, tanımadığım herkes binlerce kişi bana taziyelerini ilettiler. Allah razı olsun hepsinden. Oğlum ölümüyle belki değiştirecek bazı şeyleri. İnsanlar farkına varacaklar. Ölümüyle değiştirdiğine inanıyorum. Yeni bir dönem başlayacak benim için. Umarım onun ölümü bu olayları bitirir. Ancak o zaman içim rahatlayacak. Oğlumla gurur duyuyorum. Bir şehit annesi olmakla gurur duyuyorum. Dimdik ayaktayım.” diye konuştu.

Acılı anne Özlem Çakıroğlu, sınıf öğretmeni olduğunu hatırlatarak, “Daha nice Fıratlar yeştiştireceğim. Buna yemin ediyorum. Devam edeceğim mücadeleye. Oğlumun bıraktığı mücadeleyi, o farklı bir mücadelede bulundu ben de farklı yönden mücadeleye devam edeceğim. Bu vatan kolay elde edilmedi. Bir sürü şehitlerimiz vardı ama pisi pisine hiçbirisi gitmedi, haince katledilmedi. Oğlum için ben devam ettim. Oğlumu bir nevi tek başına büyüttüm. Zorluklarla, sıkıntılarımız oldu tabi. Ona doğru yolu göstermeye çalıştım. Onun için mücadele ettim, onun için yaşadım. O benim tek oğlumdu, yaşam kaynağımdı. Hayata bağlanmanın tek sebebiydi. O mezun olduktan sonra işe girdikten sonra emekli olmayı düşünüyordum ama şimdi düşünmüyorum. Öğretmenim, sınıf öğretmeniyim. Şimdiye kadar yetiştirdim öğrencileri, temeli attım. Gerçekten vatan sevgisini, millet sevgisini, Atatürk sevgisini işledim onlara. Bundan sonra da işlemeye devam edeceğim. Daha nice Fıratlar yetiştireceğim.” diye konuştu.