Edirne’de dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına geride ağır hasar bıraktı.

Sıcak bir güne başlayan şehirde her şey akşama doğru değişti. Edirne’nin semalarını kaplayan kara bulutlar yağmura dönüştü. Yağmurla birlikte saatteki hızı 125 kilometrenin üzerinde fırtına etkili oldu. Fırtına ile birlikte aralarında kamu kuruluşları dahil olmak üzere çok sayıda binanın çatısı uçtu. Uçan çatılar park halindeki araçların üzerine düştü. Fırtına yüzlerce ağacı kökünden söktü.
Sökülen ağaçlar cadde ve sokaklara devrildi. Ağaç devrilmesine bağlı olarak il merkezinde ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı. Belediye ve trafik ekipleri ağaçları kaldırmak ve yolu trafiğe açık tutmak için yoğun çaba harcadı.

Fırtınanın en çok vurduğu noktalarından birisi Meriç Nehri’nin Karaağaç tarafı oldu. Bu yıl 4 kez taşkına maruz kalan bölgede ağaçların altı oyuldu. Şiddetli fırtına ile birlikte asırlık ağaçlar yerle bir oldu. Devrilen ağacın altında kalan üç üniversite öğrencisi yaralandı. Yaralılar Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edirne’nin en önemli doğal mekanlarından biri olan İzzet Arseven Kent Ormanı yolu, çok sayıda ağacın devrilmesiyle ulaşıma kapandı. Havanın uygun hale gelmesiyle birlikte belediye ekipleri seferber oldu. Araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu Lozan Caddesi’nde devrilen ağaçların kesimine başlandı.