Marmara Bölgesi'nde gece başlayan fırtına, İstanbul'da da sabah saatlerinde etkili oldu. Marmara Denizi'nde kabaran dalgalar, metrelerce yükseğe çıktı. Vatandaşlar, "Bizim için fark etmez, fırtına bizi engellemez." diyen bazı vatandaşlar, rüzgar ve dalgalara karşı spor yaptı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle İstanbul'da ağaçlar devrildi. Marmara Denizi’nde oluşan dalgalar kıyıya vurarak metrelerce yükseğe çıktı. Hafta sonunu fırsat bilerek Yenikapı sahile spor yapmaya gelen vatandaşlar ise şiddetli rüzgara ve dalgalara aldırış etmedi. Sahildeki spor aletleriyle egzersiz yapan vatandaşlar, deniz kenarında ısınma hareketleri yaparak dalgalara meydan okudu.

Fırtınanın spor yapmalarını engellemeyeceğini söyleyen Ramazan Kayar, “Sporun lodosla alakası yok, her gün spor spordur. Rüzgara karşıda biz 3 arkadaş her hafta sonu lodos ya da poyraz hiçbir türlü fark etmiyor. Bu havalarda spor yapmak daha güzel. Bizi engellemiyor sporu hiçbir şeyin engellememesi lazım. Her türlü havada spor iyi spordur. Aldırmıyoruz dalgalar bizim için problem olmuyor.” dedi.

İlerleyen yaşına rağmen spor yapmayı sevdiğini ve fırtınanın kendisini engellemediğini söyleyen Rıza Bilir ise, “Benim için fark etmez, fırtına bizi engellemez. Evde yatmaktansa burada bu dalgayı görmek, denize vuran taşlara vuran dalgaların beyazını görmek bana zevk verir. Birde spor yapıyorsam ondan daha iyisi mi olacak.” şeklinde konuştu.

Fırtınanın ilerleyen saatlerde de etkisini arttırarak devam etmesi bekleniyor.