Antalya'da saatteki hızı 100 kilometreye yaklaşan fırtınada oluşan dev dalgalar arasında denize girmeye kalkan iki çocuk polis ve itfaiyeyi alarma geçirdi.

Güne güneşli bir havayla uyanan Antalya'da öğlene doğru rüzgar çıktı. Şiddetini artıran rüzgarın hızı bazı bölgelerde 100 kilometreye yaklaştı. Rüzgarın saatte 93 kilometre hızla estiği Konyaaltı sahilinde büyük dalgalar oluştu. Falezlere çaprak onlarca metre yükseğe çıkan dalgalar arasında denize girmeye çalışan 10'lu yaşlarındaki iki çocuk ise polis ve itfaiyeyi alarma geçirdi.

Konyaaltı sahilinde iki kişinin dalgalar arasında denize girdiği ihbarını alan polisler çocukları aramaya başladı, ancak izlerine rastlayamadı. Dalgaların çocukları denize çekmiş olma ihtimali üzerine olay yerine deniz polisi ile itfaiye de sevk edildi. Çocukların denize girdiği yere ardı ardına ekipler geldi. Aramalara rağmen çocuklar bulunamadı. Bir süre sonra iki kafadar sahil kenarındaki makilik alandan üstlerini giyinmiş vaziyette çıktı. Arandıklarını anlayınca korkup kaçan ve bir ağacın altına sığınan çocuklardan Hasan Demir, cesaretini topladıktan sonra 'selamun aleyküm' diyerek gazetecilerin yanına yaklaştı. Dalgalı olmasına rağmen denizin 'çok eğlenceli' olduğunu söyleyen çocuk, "Benim işim dalgadır. Hadi görüşürüz." diyerek gitmek istedi. Gazetecilerin "Yaptığınız iş tehlikeli, herkes sizin için seferber oldu. Eğlence, hayatından daha mı önemli?" sorusuna Hasan Demir, "Ama deniz eğlenceli. Kıyıya dalga geliyor biz de yüzüyorduk. Eğlenceli. Bu bir tercihtir. Dalgasız sanıyordum, dalgalıydı ama geldiğime pişman olmadım. Çok da güzeldi. Daha önce de iki kez dalgalı denize girdim." karşılığını verdi.

NE OLUR BIRAKIN

"Üşüdün mü? diye soran polisin çocukları evlerine götürmek istemesine ise karşı çıkan Hasan Demir, "Ne olursunuz bırakın, ben evimi biliyorum." dedi. Hasan Demir, polisin, "Üşüyorsun, hasta olacaksın." diye ısrar etmesine rağmen söz dinlemedi. Hataları için polisten özür dileyen çocuk, adının Ali Rıza olduğunu söylediği arkadaşı ile kısa sürede yeniden ortadan kayboldu.

Çocuklar için gelen deniz polisi ise "Deniz çok dalgalı. Bu havada yüzmek ölüme atlamak demek." ikazında bulundu.

DALGALAR FALEZLERİ DÖVDÜ, YAĞMUR ISLATTI

Hızı Konyaaltı'nda 93 kilometre, Muratpaşa'da 82 kilometreyi bulan fırtına bazı ağaçları devirdi. Fırtına da oluşan dalgalar falezleri dövdü. Dalgalar zaman zaman Kaleiçi yat limanının dalga kıranlarını da aştı. Fırtınanın ardından şiddetli yağmur yağdı. Kısa süre yağmura hazırlıksız yakalananlar sırılsıklam ıslandı. Bir anda indiren yağmurda bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.