Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Kahramanmaraş'ta yayın yapan Kimlik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Fiskeci, cemaat medyasına yapılan operasyona tepki gösterip, "Özgürlük ve demokrasiden bahseden bir zihniyetin gazetecileri gözaltına almamalı. Hırsızlar kol gezerken ve bunlar da sabitken hiçbir suçu, günahı olmayan gazetecileri susturmak demokrasiye vurulmuş bir darbe." dedi. 

Kahramanmaraş'ta 49 yıldır gazetecilik yapan Kimlik Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Fiskeci, medyaya yönelik yapılan operasyonları kınadı. Gazetecilerin düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerektiğini savunan Fiskeci, “49 yıllık meslek hayatımda bu mesleğe yıllarını veren biri olarak 14 Aralıkta medyaya yapılan operasyonu etik bulmuyorum. Özgürlük ve demokrasiden bahseden bir zihniyetin gazetecileri gözaltına almamalı. Hırsızlar kol gezerken ve bunlarda sabitken hiçbir suçu günahı olmayan gazetecileri susturmak istemek, demokrasiye vurulmuş bir darbe. Gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyorum. Gazeteci özgürce düşüncesini ifade edebilmeli, bunu da yazabilmeli. Ancak susturulmak istenen bir basın var. Madem çok seslilik isteniyor, konuşan bir Türkiye isteniyorsa konuşanlarında sesi kısılmamalı.” diye konuştu. 

Gazetecilerin darbe yapacak güce sahip olmadığını da belirten Fiskeci şunları kaydetti: “Gazetecilerin darbe yapacak güçleri yok. Türkiye'de medya ya yandaş, ya da candaş diye ikiye ayrıldı. Objektif değiller, sadece iktidarın borazanı şeklinde yayın yapıyorlar.”