Hükümete yakın basın organları tarafından "Çanakkale imamı" olarak gösterilen öğretmen Abdullah Ürker, avukatı aracılığıyla söz konusu haberi yayımlayan gazeteler hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı. Ayrıca o gazetecileri Basın Konseyi'ne de şikayet etti.

Sabah ve Takvim gazetelerinin 20 Ocak 2015 tarihinde yayımladığı, "İşte Marmara İmamları" başlıklı haberde "Çanakkale imamı" olarak gösterilen Abdullah Ürker, Av. Mustafa Erol aracılığıyla gazeteler hakkında aynı gün suç duyurusunda bulunmuştu. Yalan ve iftiralarla dolu haberler sebebiyle bugün de tazminat davası açtı. Müvekkilinin 2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak öğretmenlik ve aynı zamanda yazarlık yaptığını belirten Av. Erol, haberi yayımlayan Sabah ve Takvim gazeteleriyle internet siteleri ve haberi yazan gazeteciler hakkında tazminat davası açtıklarını söyledi. Erol, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Gazetelerde çıkan haberler hukuk ilkeleri hiçe sayılarak, gerçeklikten uzak, algı oluşturma, suç uydurma, suç delili veya emareleri oluşturma amaçlı yapılmıştır. Hukuki ya da hukuken kabul edilebilecek herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan bu iddialar, haberi hazırlayanların kurgusundan ibarettir. Hiçbir delili olmayan bu iddiaların haber yapılması ve internet ortamında yer alması, hukuken ve vicdanen kabul edilemez. Müvekkilimin kişilik haklarına saldırı mahiyetinde, şeref ve haysiyetini ihlâl edici, küçük düşürme ve itibarsızlaştırma amaçlı, suç uydurma, suç delili veya emareleri oluşturma kastı ile kötü niyetli olarak yapılan gerçeğe aykırı haber vekil edenin iç huzurunu bozmuş, toplumsal itibarını zedelemiştir. Kişilik hakları ağır bir saldırıya uğrayan müvekkilim, terör örgütü yöneticisi olarak gösterilmek istenmiştir. Gerçeğe aykırı haberle vekil eden, gerçekte olmayan bir suç örgütünün yöneticisi olarak lanse edilmektedir. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan, hiçbir belge ya da delile dayanmayan isnatlar nedeniyle vekil eden küçük düşürülmüştür. Gerçeğe aykırı haberde, basın ve yayın yolu ile vekil edene iftira atılmaktadır. Bu haberlerin gerçek amacı, müvekkilimin şeref ve haysiyetinin zedelenmesi, saygınlığının rencide edilmesinin yanında sahte suç delilleri ve gerçeğe aykırı haberlerle vekil eden hakkında soruşturma ya da kavuşturma açılmasını sağlamaktır."

Av. Erol ayrıca müvekkili hakkında suç uydurma yoluyla haber yapan Sabah ve Takvim gazetelerinin genel yayın yönetmenlerini, yetkililerini ve haberi yazanları, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Başkanlığı'na şikayet ettiğini sözlerine ekledi.