Kütahya'nın Simav ilçesinde evde eğitim gören fiziksel engelli Ahmet Karagöz (14), karnesini evinde, Milli Eğitim Şube müdürü Hasan Atalay’ın elinden aldı.

Kas ve kemik erimesi hastalığı olduğu için üç yıldır evinde eğitim gören, Osman Bey İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Karagöz de karne sevinci yaşadı. Üç yıl boyunca evine gidip ders veren öğretmeni Leyla Gökmen, müfredata uygun program işlendiğini ama öncelikle okuma yazma üzerinde durduklarını belirtti. Babası Mustafa Karagöz memur, annesi Kevser Karagöz ise ev hanımı olan Ahmet’in ablası lisede okuyor. İki çocuk annesi Kevser Karagöz, Ahmet’in kas erimesi rahatsızlığı olduğunu söyledi. Bunun ailelerindeki erkeklerde görüldüğünü anlatarak, “Bu rahatsızlık, sadece erkeklerde var. Mesela kızımızda bu rahatsızlık yok. Doktorlar, kızımızın erkek çocuklarında da görülme olasılığı olabileceğini söylüyorlar.” şeklinde konuştu. Oğlu gibi çok heyecanlı olduğunu belirten Karagöz, “Ahmet ve öğretmeninden çok memnunum. Zayıf dersi olmadığı için çok sevindik. Bundan sonra daha mutlu oluruz inşallah. Öğretmeninden ve idarecilerinden Allah razı olsun.” dedi.

Ahmet Karagöz’ün duygulu bir yapıya sahip olduğunu belirten öğretmeni Gökmen ise, “Ahmet'le bir hayli yol aldık. Şu anda verdiğim kitapları okur hale geldi. Biraz yazmada problemimiz var. Yazma problemimizi en kısa zamanda çözeceğimize inanıyorum. Ahmet’in karnesini, bugün özel olarak bir hediyeyle şube müdürümüz ve okul müdürüyle birlikte getirdik. Onu biraz daha mutlu etmek istedik. Sene sonuna kadar Ahmet’in okul durumunun çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Ahmet’in karnesinde zayıfı yok. Hastalığı sebebiyle ara verdiğinden dolayı eğitimini evinde, günlük belirli saatlerle yapıyoruz.” dedi.

Osman Bey İlk ve Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kaygusuz da, “Ahmet 7. sınıf öğrencimiz, engelli bir öğrenci olduğundan dolayı biraz daha alt seviyelerde okuma yazma biliyor. Ahmet’in rahatsızlığı daha sonradan meydana çıktığı için 2. sınıfa kadar eğitime devam etmiş, daha sonra rahatsızlığından dolayı okula gelememişti ama şimdi evde eğitim kapsamında okul seviyesini iyi bir hale getirmeye başladı. Geçen sene de bir öğrencimiz engelliydi ama çalışarak fen lisesini kazandı. Ahmet’ten de iyi bir başarı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın engelli öğrencilere verdiği katkılarından dolayı teşekkür eden Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Atalay ise, “Öğrencimiz Ahmet Karagöz, Osman Bey İlk ve Ortaokulu 7. sınıfa devam etmektedir. Kas erimesi rahatsızlığından dolayı evde eğitim görüyor. Evde Eğitim Hizmetleri yönergesi kapsamında öğretmenimiz, Leyla Gökmen gözetiminde evinde eğitim öğretimine devam ediyor. Ahmet, başarılı ve istekli bir öğrencimizdir. Başarılarının devam edeceğini düşünüyorum.” dedi.