Uzun süre kirlilik yüzünden doğal yaşamın sınırlı olduğu Büyükçekmece Gölü’nde, yapılan ıslah çalışmalarından sonra yeniden flamingolar görüldü.

Büyükçekmece Gölü'nün baraja dönüştürülmesinin ardından, deniz ve göl arasındaki sirkülasyonun kesilmesiyle nedeniyle zaman içinde gölde kirlilik baş göstermişti. Göçmen kuşlar için hayati öneme sahip olan Büyükçekmece Gölü'nde Büyükçekmece Belediyesi'nce başlatılan ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Uzun yıllardır görülmeyen flamingolar, yeniden gölde görüldü. Ayrıca daha önce Büyükçekmece Gölü ve çevresine konaklamak için gelen yaban kuğuları bu yıl ilk kez üreme dönemlerini de bölgede geçirmeye başladı.

Büyükçekmece Belediyesi, 2011 yılında da, Büyükçekmece Gölü'nde göçmen kuşların konakladığı alanları "Doğal Alan Koruma Projesi" kapsamına alarak kuşları koruma altına almıştı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Gölü'nde sürdürülen ıslah çalışmalarının çok kapsamlı bir çevre projesi olduğunu kaydetti. Akgün, "Çalışmalarının tamamlanmasının ardından gölde yaşam yeniden eskisi gibi olacak. Kuş ve balık türlerindeki artış daha şimdiden gözlenmeye başladı. Ayrıca Mimar Sinan'ın muhteşem eseri Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü de içinde barındıran Kültürpark ve çevresini İstanbul ve ülke turizmi açısından cazibe merkezine dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.