Sakarya Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, bahar mevsiminin gelmesi ile yoğunlaşmaya başlayan düğün ve cemiyetler için vatandaşa ve esnafa sözleşme uyarısında bulundu.

Son zamanlarda fotoğrafçı esnafı ile vatandaşlar arasında sözleşme yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığına dikkat çeken Başkan Davulcu, "Sözleşme yapmadıkları için fotoğrafçısını bulamayanlar bize şikayete geliyorlar. Her iki taraf için de sözleşme, yasal açıdan çok önemlidir. Aldığınız hizmeti kağıda dökmek ve belgelemekle haklarınızı yasal yollardan arayabilirsiniz." dedi.

Salonlarda çalışan korsan fotoğrafçıların Oda'ya bildirilmesini isteyen Davulcu, sözleşme yapılmayan işlerden odanın mesul olmayacağını dile getirerek şu uyarıyı yaptı: "Sözleşme yapın, yapmadığınız takdirde hiçbir yasal hakkınız yoktur. Korsan tabir ettiğimiz ve ne olduğu bilinmeyen kişilere çekim yaptırmayınız. Bizler hayatınızın en anlamlı günlerinde düğün fotoğrafı ve video çekimlerinizi odaya kayıtlı esnafımıza yaptırmanızı önemle rica ediyoruz. Mutluluğunuzu fırsat bilip sizden vergisiz, kayıtsız ücret alanlar, gerçek esnafımızın işlerini baltalamaktadır."