Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) Mersin’de üç kişi tarafından hunharca katledilen Özgecan için Fransa’nın birçok şehrinde sessiz eylem düzenledi. “Özgecan için bir mum da sen yak” eylemi 15 farklı şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Paris’te Republique meydanında toplanan kalabalık ellerindeki Özgecan posterleri ile yaşanan vahşeti kınadı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından FUAF yetkilileri pankart açarak Fransızca ve Türkçe bildiri okudu. Fransa Alevileri başta Paris olmak üzere, Lyon, Bordeaux, Strasbourg ve Nantes gibi büyük şehirlerin de aralarında olduğu 15 şehirde “Yasta değil, isyandayız!” mesajını verdi. FUAF tarafından düzenlenen eylemler sorunsuz şekilde tamamlanarak, bir saatlik sessiz eylemlerin ardından dağıldı.

FUAF Başkanı Erdal Kılıçkaya Türkiye’de günde beş kadının, erkekler tarafından katledildiğine dikkat çekerek, “Özgecan’ın katilleri ve azmettiricilerini gayet iyi tanıyoruz. 11 yılda devlet tarafından 241 çocuk öldürülürken, son on yılda kadına şiddet oranları yüzde bin 400 artarken, bu gidişat bizleri endişelendiriyor. Onun için biz bu katliamcı ve azmettirici zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Bütün ölümlerde olduğu gibi Özgecan’ın da katledilmesi bizleri derinden yaralamıştır.” ifadelerini kullandı.