Ankara’da Başbakanlık konutu karşısında seyir halinde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinasının el freni boşaldı. Freni boşalan kamyon yol kenarındaki yayayı altına aldı.

Olay saat 16.00 sıralarında Zianur Rahman caddesi ile Çankaya caddesinin kesiştiği noktada, Başbakanlık Konutu karşısında meydana geldi. İddiaya göre, 06 AY 9220 plakalı S. M. kontrolündeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinası seyir halindeyken bir anda freni boşaldı.

Freni boşalan kamyon yoldan çıkıp yol kenarında aracının yanında bekleyen Ethem Y.’yi altına aldı. Durumun fark edilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri çağrıldı. Bacakları ezilen Y., kamyonun altından çevredekilerin yardımıyla çıkarıldı ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Yaralı ilk müdahale sonrasında hastaneye sevk edildi.

Kamyon sürücüsü yaralanmazken, kamyonun çarptığı duvar yıkıldı ve aracın ön tarafında da hasar oluştu. Konuyla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.