Konya merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan emekli Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, serbest bırakıldı.

Sabah 06.00’da evinde gözaltına alınan Taştekin, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Taştekin, çıkışıta gazetecilerin sorularını cevapladı. 1981 yılından bu yana emniyet teşkilatının içerisinde olduğunu söyleyen Taştekin, 2002-2010 yıllarında Konya Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığını anlattı. Gözaltına alınıp, emniyete götürüldüğünü aktaran Taştekin, “Bana sorulan sorular ve görebildiğim kadarıyla; tamamen yalan beyanlar, iftiralar üzerine kurgulanmış.” dedi. Taştekin, Okyanus Şirketler Grubu’na yapılan operasyonla ilgili kendisine sorular sorulduğunu söyledi.

Bugüne kadar suç yaratılması amacıyla, deliller uydurulmak amacıyla, akıldan, mantıktan ve hukuk kurallarından yoksun bir tabloyla karşılaştığını belirten Taştekin, alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığını kaydetti.

Taştekin, “Anlayabildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili görev yapan, yolsuzluk hırsızlığını aydınlatan ve soruşturan polisler içerde, biz de olaya tanık olduğumuz için de şuan itibariyle serbest bırakıldık. Freni patlamış bir kamyon gibi herkesin istismar ettiği, herkesin suç yaratmaya çalıştığı bir tablo ile karşı karşıyayız. 17-25 Aralık suç soruşturmalarından sonra o dönemin polisleriyle ilgili darbe yaptıkları isnadı ve iftirası, bunun altınının doldurulması için bir yapılanma iftirası ve isnadı, bununla ilgili de yalancı gizli tanık iftirası ve isnadı bu olayda da benzeri bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Rüşvet alan, yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan insanlar kendilerini cezaevinden kurtulmak, cezalandırılmamak, devletin ve milletin parasını çalmanın bedelini ve hırsızlığın bedelinin ödememek amacıyla, dönemin görev yapan polislerine iftira etmeyi sistematik hale getirmeye çalışmaktadır. Bu iftiralarla kimisi hapishaneden kurtulmaya çalışırken, kimisi bir baro seçiminde muhalif olduğu kişiyi iftiralarla dosyaya dâhil etmeye çalışmakta. Kimi devlet görevlileri kendi terfileri için bu çirkin oyunun içinde bulunmaktadırlar.” diye konuştu.

Hukuk dışına çıkmayan insanların sindirilmeye çalışıldığını belirten Taştekin, gerçeği, hukuku, adaleti dile getirdikleri için her yerden bir kulp takılmaya çalışıldığını anlattı. Çalıştığı dönemle alakalı hiç gerçekle ilgisi olmayan iftiralar atıldığını vurguladı. Taştekin, “Başaramazlar. Bu ülkede gerçekleri söyleyen, hukuk bilen, güvenlik bilen, iç güvenlik bilin, suç soruşturması bilen kişileri asla ve asla sindiremezler, asla ve asla susturamazlar. Olan ülkeye oluyor. Olan milletin huzuruna oluyor.” ifadelerini kullandı. Adaletin tesis edilmesi gereken yargı makamlarının adaletsizliğe alet edilmeye çalışıldığını belirtti.

Konya’da yapılan operasyonda gözaltına alınanların iftiralarla, yalancı tanık beyanlarıyla suç yaratılmaya çalışılarak gözaltına alındığı dile getiren Taştekin, “Anadolu Atayün o hırsızı yakaladığı için içerde, Ercan Taştekin o hırsızın yakalanmasına tanık olduğu için ifadesini verdi. Serbest kaldı. Hırsıza işlemi o yapmıştı. Ben de tanık oldum.” dedi.

‘Hukuk topaldır ama asla kör değildir’ diyen Taştekin, kim hırsızlık, yolsuzluk yapmışsa bunun hesabının geç de olsa mutlaka sorulacağını vurguladı.