Türkiye güne yine bir cemaat operasyonu ile uyandı. 17 Aralık operasyonunun ikinci yıldönümüne 6 gün kala gerçekleştirilen operasyonda flaş isimler gözaltına alınırken, bir o kadarı için de gözaltı kararı çıkarıldı. Bu tür operasyonu en az 12 saat önceden haber veren Fuat Avni hesabından tweet atılmaması “Fuat Avni de mi gözaltına alındı?” yorumlarına neden oldu.

Yazdığı mesajlarla sosyal medyanın gündemine oturan internet fenomeni Fuat Avni, 27 Kasım’dan beri tweet atmıyor. Twitter’da yazdığı mesajlarla gündemi belirleyen ve olacak operasyonları önceden duyuran Fuat Avni, 27 Kasım’dan beri sessizliğini koruyor. 2.5 milyon takipçiye yaklaşan @fuatavni_f  hesabıyla Twitter fenomeni olan Fuat Avni 14 gündür hiç mesaj yayımlamadı.

Fuat Avni son olarak  Son tweetini Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarından sonra 27 Kasım’da atmış ve şöyle demişti:  “Can Dündar ve Erdem Gül’e çok geçmiş olsun. Korkusuz insanlar, korkak iktidarların kâbusudurlar.” Gidiş o gidiş. Fuat Avni’den bir daha ses çıkmadı.

Fuat Avni son günlerde sadece Türkiye’de değil dünyada da konuşuluyordu. Fuat Avni’nin “Seçimden çok korkan Y., iç savaş çıkarmanın yanısıra Rus jetlerini düşürüp ülkeyi fiilen savaşa sokmayı bile düşünüyor” mesajı Rusya’nın da gündemine oturmuş, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus savaş uçağının kasıtlı olarak düşürüldüğünü savunurken Twitter fenomeni Fuat Avni’nin bu iddiasını hatırlatmıştı.

Ayrıca gizli belgeleri ifşalarıyla ünlü WikiLeaks, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fuat Avni’nin tweet’iyle beraber “Rus uçağı düşürülmeden 6 hafta önce, Türk kaynak Twitter’de Rus uçağını düşürme planlarını mı açıklamıştı” mesajını paylaşmıştı.