Twitter fenomeni Fuat Avni, seçime günler kala ‘ak hırsızlar’ adı altında yayınladığı listede oyları çalacak sandık görevlilerini il il deşifre etti. Fuat Avni'nin iddiaları üzerine Gaziantep'teki siyasi partiler harekete geçti. Gaziantep’te 7 kişinin isminin yer aldığı listeyle ilgili CHP, MHP, HDP ve Saadet Partisi il başkanları suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, bu kişilerin görevden alınması gerektiğine dikkat çekti.

Fuat Avni’nin iddialarının ardından harekete geçen siyasi parti temsilcileri, bu kişiler üzerinde daha dikkatli olacaklarını belirterek, oyları çaldırmayacaklarını vurguladı. Gaziantep’te de 7 kişinin isminin yer aldığı listede, siyasi parti il başkanları YSK’ya suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı. CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Fuat Avni’nin ortaya attığı iddiaların çoğunun gerçekleştiğini belirterek, bu iddiasını da dikkate alacaklarını ifade etti.

Kaybettikleri oyları çalarak yerine koyma durumunda olacakları yönünde endişe duyduklarını dile getiren CHP’li Köse, “Bununla ilgili gerekli önlemlerimizi aldık. Bu konuda seçim kurullarına da bir talebimiz olacak. Şuanda bu isimler deşifre oldu, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu bir hedef saptırma da olabilir, bunlar isim olarak lanse edilebilir arkasından başka yerdekileri gözden kaçırabiliriz. Her sandık için 3 arkadaşımız görevli, gerekli önlemlerimizi aldık. Bu isimler üzerine de ayrıca takibimiz olacak.” dedi.

'BU KİŞİLERİN SANDIK GÖREVLERİNDEN ALINMASI YÖNÜNDE TALEPTE BULUNACAĞIZ'

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’teki 7 kişiyi bildiklerini açıklayarak, “Çok ciddi bir iddia var. Avukat arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Hukuki süreci başlatıp, suç duyurusunda bulunacağız. Bu kişilerin sandık görevlerinden alınması yönünde talepte bulunacağız. Bu seçimlerde hırsızlık yapmalarına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

'HERKES İKTİDARIN OY ÇALACAĞINI BİLİYOR'

HDP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karayılan da iddiaları değerlendireceklerini söyleyerek, şunları kaydetti: “Fuat Avni isimleri açıkladı, devlet yetkilileri kendilerini sorumlu hissediyorsa hukuksal açıdan hemen müdahale etmeleri gerekiyor. Türkiye’de herkes sandıklar konusunda mevcut iktidarın hırsızlık yapabileceği yönünde endişeli. Vatandaşlar sürekli sandığa sahip çıkılması yönünde uyarılarda bulunuyor. Bu isimler önceden duyulmasa bile önceden gerekli önlemlerimizi aldık. Sandık başındaki arkadaşlarımız buna müsaade etmeyecek. İsimlerin açıklandığı okullarda biraz daha güvenliği arttıracağız.”

'DEVLET İMKANLARINI ELİNDE BULUNDURANLAR HER YOLA BAŞVURACAKLARDIR'

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar ise konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarının bilgisini verdi. Karalar, “Sandık başında arkadaşlarımız var, aynı zamanda da oyların bilgisayara geçişi esnasında gözlemcilerimiz de olacak. Hem adliyeden gelen sonuçlar hem de müşahitlerden gelen sonuçlar karşılaştırılacak. Minareyi çalan kılıfını hazırlar, devlet imkanlarını elinde bulunduranlar her yola başvuracaklardır. Umut ediyoruz ki böyle bir şeylere başvurmazlar. Gerçekten hakkın, hukukun korunduğu bir seçim yaşanır. Fuat Avni’nin açıklamaları dikkate alınacaktır. Seçim kurulları bu konunun üzerine giderek, ivedi bir şekilde araştırılıp, sandık başında görev yapmalarına izin verilmemelidir.” ifadelerine yer verdi.