Twitter fenomeni Fuat Avni'nin seçimlerde manipülasyon yapılacağını iddia ettiği ve 'AK Hırsızlar' başlığı altında yayınladığı isimlerden biri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin suç duyurusu üzerine seçimdeki sandık başkanlığı görevinden alındı.

Fuat Avni'nin yayınladığı listede Gaziantep'te 7 eğitimci yer almıştı. Bu isimler hakkında suç duyurusunda bulunan partilerden MHP'nin talebi, İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edildi. Listede ismi bulunan Z.E isimli eğitimcinin sandık başkanı olarak görev yapması sakıncalı bulundu ve görevine son verildi. Z.E.'nin yerine ise kamu görevlileri arasından res'en atama yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdöğen, “Avukat Ferit Yıldırım tarafından takip edilen itirazda sonuç alındı. Bu 7 isimden Z.E.'nin başkan olarak görev yapmasının doğru olmadığı, tarafsızlık açısından yeterince rahat görev yapamayacağı takdir ve kanaatine varıldı. Görevine son verildi. Res'en kamu görevlileri arasından belirlenen biri görev alacak.” şeklinde konuştu.

Hiçbir kamu çalışanını şaibe altında bırakmak istemediklerini, ancak listede adı geçen bazı isimlerin sosyal medyada tarafsızıklarının bozulduğunu kabul ettiğini hatırlatan Taşdöğen, “Diğer 6 sandıkta da keskin kurt bakışımızı koruyacağız.” değerlendirmesinde bulundu.