Trabzon’un Boztepe mahallesi sakinleri, çocuklarının futbol oynadığı semt sahasının otel inşaatı için kapatılmasına tepki gösterdi. Yatırıma karşı olmadıklarını ifade eden mahalleliler, mahkeme süreci bitmeden ve bir alternatif hazırlanmadan inşaata başlanmasını eleştirdi.

Mahalledeki 3 futbol kulübünün kullandığı semt sahası bir süre önce bölgede başlayan otel inşaatı nedeniyle kapatıldı. Sahanın bir kısmı inşaat alanından düşen taşlarla doldu. Mahalle sakinleri ve kulüp yöneticileri ise çocuklarının antrenman yaptığı futbol sahasının kapatılmasına karşı çıktı. Bugün de sahanın olduğu yere gelen çok sayıda mahalleli ve mahalledeki kulüplerde futbol oynayan çocuklar, sahalarının ellerinden alınmasına tepki gösterdi. Bir süre Boztepe yolunu da trafiğe kapatan gençler, “Yıkıyorsunuz ama yapmıyorsunuz, Geleceğimizi karartmayın. Yüzde 60 oy aldınız, bu gençlere ne yaptınız, Kimin malını kime sattın Gümrükçüoğlu, Keser döner sap döner OFG, Boztepe sahasız kalmasın, Alternatif saha istiyoruz” yazılı pankartlar açtı.

“İHALESİ BİLE ŞAİBELİ”

Trabzon Amatör Spor Kulüplere Federasyonu Başkanvekili Mahmut Memişoğlu, burada yaptığı açıklamada, otel yapımına karşı olmadıklarını, ancak alternatif yer taleplerinin karşılık bulmadığını söyledi. ASKF olarak kulüplerin alt yapısını oluşturmak, çocukları bonzaiden kurtarmak ve onlara spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Memişoğlu, “Bir gün buranın satılacağını duyduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile oturduk konuştuk. Otel yapılmasına karşı olmadığımızı ama bize alternatif saha göstermelerini istedik. ‘Bakarız bakarız’ demesine rağmen aradan geçen 3-5 ayda maalesef hiçbir duyarlı karşılık alamadık.” dedi.

Otel yapılacak alanla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ifade eden Memişoğlu, “Buna rağmen iş makineleri ile burada çalışıyor. Bu sahanın zemini 400-500 milyona TL bedelde. Ama iş makinelerini buraya soktular. Buranın ihalesinde de şaibe var. Burası 17 milyon TL’ye ihaleyi çıkartıldı ama pazarlık usulü 11 milyona verildi. Biz buna şiddetle karşıyız.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri adına konuşan Barış Karadeniz de otel yapımına karşı olmadıklarının altını çizdi. Alternatif bir saha istediklerine işaret eden Karadeniz, “Buraya yapılacak otelin mahallemize de bir katkısı olacaktır. Fakat görmezden gelinen gerçek; Boztepe semt sahasının bu projede otele satılmış ve sahanın yok edilecek olmasıdır. Bu sahana gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarma misyonuna da sahiptir. Dolayısıyla alternatif bir saha talep etmek de bizim hakkımızdır. Bir sahayı yok edince kulüplerimizi de gençlerimizi de yok edeceğinizi unutmayın ve bu sese kulak verin. Gelin mahallemizi güzel bir proje kazandırın ve gençleri spora teşvik edin, alternatif bir sahayla geleceğimizi kurtarın.” dedi.

Mahalledeki kulüplerde futbol oynayan çocuklar da sahalarının kapatılmasına çok üzüldüklerini dile getirdi. Bundan sonra ne yapacaklarını bilmediklerini söyleyen çocuklar, spor yapacak saha istediklerinin altını çizdi.