Gazeteci yazar Murat Aksoy, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin muhalif medyaya el konulacağı iddialarının, Kasım ayında Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin iptal edilme ihtimalini ortaya çıkardığını yazdı.

Millet gazetesi yazarı Murat Aksoy, konuyu bugünkü yazısında gündeme getirdi. Aksoy'un "İddialar doğruysa G-20 İptal" başlıklı yazısı şöyle:

"Birkaç gün önce Twitter fenomeni Fuat Avni’nin muhalif medyaya yargı yoluyla el konulacağı iddiası, Kasım ayında Antalya’da yapılacak G-20 Zirvesi’nin iptal edilme ihtimalini ortaya çıkardı. Bugüne kadar yazdığı pek çok şey gerçek olan Fuat Avni önceki gece Saray tarafından Doğan Medya, Samanyolu Yayın Grubu ve İpek Medya Grubu’na yargı yoluyla el konuşacağını yazmıştı.

BABACAN’A SORDULAR

Bu iddia üzerine, G-20’nin üst düzey yöneticileri Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan açıklama istediler. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na giden Ali Babacan ortaya çıkan iddiaların G-20 Zirvesi’nin iptal edilebileceğini söyleyince; Davutoğlu Babacan’a; “Medya gruplarına kimse el koyamaz. Onların hukuki garantisi benim. Bir Twitter iddiasını ciddiye almasınlar.” mesajı vermiş.

DAVUTOĞLU TEMİNAT VERDİ

Babacan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını hatırlatınca Davutoğlu; “Hiç kimse böyle bir operasyonu göze almaz. Hele seçime giderken bu iktidarın intiharı olur” demiş.

Davutoğlu'nun bu garantisi bakalım G-20 üyelerini ikna edecek mi?
Bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz."