Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır'dan gelen ve isimleri 'Ali Gaffar' ya da 'Gaffar Okkan' olan 102 öğrenciyi bakanlıkta kabul etti. Bakanlık binasındaki kabulde Diyarbakırlı öğrencilere öğretmenleri de eşlik etti.

İlk olarak öğrenciler duygularını paylaştı. Gaffar Okkan Fidan adlı bir öğrenci "Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümünde doğdum. Onu çok seviyoruz. Onun ölüm yıldönümü için buradayız." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise "Sizleri burada görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz bakanlık olarak bütün çocuklarımızı istikbalimiz addediyoruz. Sizlerin iyi yetişmeniz için, geleceğe güvenle bakabilmeniz için, donanımlı bilgili ahlaklı, ailesine vatanına hayırlı olabilmeniz için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz."
diye konuştu.

Bakan İslam'ın sözlerinin ardından topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

'Ali Gaffar' ya da 'Gaffar Okkan' isimli 102 öğrenci, Bakan İslam'ın ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etmeye gitti.

Dönemin Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, makam aracıyla seyir halindeyken açılan ateş sonucu 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır'da şehit edilmişti.