Galatasaray Meydanı’nda şehitler için toplanan grubun Taksim’e yürümesine izin verilmeyince kısa süreli arbede yaşandı. Burada basın açıklaması yapan grup, şehit haberlerinin gelmesini istemediklerini belirtti.

HDP’lilerin Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istediği saatte bozkurt işareti yapan ve Türk bayrağı taşıyan bir grup da Tünel’den aynı meydana yürüyüş yaptı. Polis, iki grubun karşılaşmaması için HDP’lilere izin vermedi. HDP’lilerin meydandan ayrılmasından kısa bir süre sonra Türk bayraklı grup Galatasaray’a geldi. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde slogan atan grup buradan da Taksim’e yürümek istedi. Polis, grubun geçişine izin vermedi. Grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Eylemcilerden bazılarının ‘polisler, askerler emir kuludur, buradan geçmemizi yasaklayanlar utansın’ diyerek grubu sakinleştirmeye çalıştı. Grup, Galatasaray’da basın açıklaması yaptı ve uzun süre slogan attı.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına yapılan açıklamada, “Hep beraber tepkimizi gösteriyoruz. İnşallah bu tepkimizi yüksek makamlardaki abilerimize daha doğrusu devlet büyüklerimize iletin. Bundan sonra da şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz. Milletimizin tepkisi açıktır. Bu şekilde devam ederse daha büyük olaylar çıkmadan devletimiz bunun önlemini almak zorundadır. Burada eylemimizi yaptıktan sonra yürümemiz engellenmiştir. Biz şehit olan polisimiz, askerlerimiz, abilerimiz, kardeşlerimiz için buradayız. Bizi burada engellemek çok üzdü. Lakin devlet yine bizim devletimiz, polisler askerler bizim polisimiz, askerimiz.” denildi.

Türk bayrağı taşıyan, şehit olan polis ve askerlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açan grup, daha sonra dağıldı.