Ganalı Mustafa Muhammed Sarpong (23), üniversitede okumak ve Türkçe öğrenmek için geldiği Aydın’da, öğrencilere ücretsiz kurs veren okuma salonunda gönüllü olarak İngilizce öğretiyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Bilgisayar Bölümü’nde okuyan Sarpong, hafta sonları Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi’nde bulunan Hale Okuma Salonu’nda, fakir öğrencilere İngilizce kursu veriyor. Gana’da dil öğrenmenin çok pahalı olduğunu, Türkiye’ye gelerek hem dil öğrendiğini hem de üniversite okuduğunu belirten Mustafa Muhammed Sarpong, “Burada öğrencilere ücretsiz kurs verildiğini bir arkadaşımdan öğrendim. Ben de geldim, burayı gördüm. Buradaki çocuklara gönüllü olarak İngilizce öğretiyorum. Aynı zamanda Türkçe de öğreniyorum. İmkanı olmayan çocuklara böyle ücretsiz kurslar verilmesi çok güzel. Bizim ülkemizde böyle bir şey yok. Gana’da kurslar paralı ve çok pahalı. Özellikle dil öğrenmek daha da pahalı ama burada çocuklara ücretsiz kurs veriliyor. Bu çok güzel. Ben de ülkeme döndüğümde imkanım olursa oradaki çocuklar için böyle okuma salonlarının açılması için çalışacağım.” dedi. Türkleri ilk kez Aydın’da tanıdığını ve çok sevdiğini belirten Ganalı Sarpong, altı kardeş olduklarını ve hepsinin okuduğunu anlattı: “İnsanlara karşılıksız yardım etmek adına burada böyle bir okuma salonu açılmış. Burada imkanı olmayan çocuklara, her dersten kurs veriliyor. Ben de gönüllü olarak buradayım. Burada çocuklar derslere ilgili.” şeklinde konuştu.

100’e yakın öğrenciye ücretsiz kurs verdiklerini belirten Hale Okuma Salonu Müdürü Halil Durak ise, “Burada çocuklarımıza ücretsiz kurslar veriyoruz. Gönüllülerimiz arasında, Ganalı Mustafa Muhammed Sarpong da var. Öğrencilerimize gönüllü olarak İngilizce öğretiyor.” dedi.