Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürlüğü, su yapılandırması çerçevesinde 19 bin 800 kişinin borcunu yapılandırdı. 2011 yılı baz alınarak yapılandırmaya giden GASKİ, 39 milyon TL tahsil edecek.

Yapılandırmanın 3 yıl geriye dönük olduğunu ve vatandaşlardan bu borçlara sadık kalarak ödemelerini zamanında yapmasını isteyen GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, toplamda 19 bin 800 kişinin yapılandırmadan yararlandığını açıkladı. 19 bin 800 rakamının çok iyi bir rakam olduğuna vurgu yapan Sönmezler, bu rakamın içinde 66 resmi kurumunun da olduğunu kaydetti. Bu ödemelerin tekrar vatandaşa hizmet olarak döneceğini dile getiren Sönmezler, "Gaziantep’in yeni oluşan mahalleleri ve gelişmekte olan bölgeleri var. Bizim Gaziantepliler için önemli projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için vatandaşlarımızın da ödemelerini zamanında yapmaları gerekmektedir." dedi.

2011 yılını baz alarak 6 bin kişinin gelmesini düşünürken 20 bine yakın kişinin yapılandırmaya geldiğini dile getiren Hüseyin Sönmezler, şu anki değerlerden ve rakamlardan memnun olduklarını ifade etti.