Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ)'nin, suya yaptığı zammın iptali üzerine vatandaşa ödemesi gereken parayla ilgili olarak hileli bir işe giriştiği yönünde duyum aldıklarını söyledi. Zammın yüzde 25'ten yüzde 23,97'e çekildiğini hatırlatan Ekici, vatandaşa sadece 1,3'lük zammın farkının verileceğini öne sürerek, “Bu hiledir, hukukun arkasından dolanmaktır.” dedi.

Ekici, partisinin il binasında düzenlenen toplantıda konuştu. Şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekici, daha önce GASKİ'ye yönelik su zammının iptaline ilişkin açtıkları davayı hatırlattı. 2009 yılının Ağustos ayında GASKİ yönetiminin yüzde 25 zam yapma eğiliminde olduğunu anımsatan Ekici, “Ben milletvekiliydim. Su zammının geri çekmelerini istedik. Bunu sağlayamayınca dava açtık. 2013 yılının ocak ayında ilgili mahkeme bu zammı iptal etti. Bu zam iptal olunca su abonelerinin birikmiş alacağı oluştu. Belediye bu rakamın çok büyük olduğunu, ödediğinde sıkıntıya gireceğini söyledi. Biz de 'Belediye hepimizin belediyesi' dedik. Biz de böyle ekonomik zorluğa müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Benin şöyle bir önerim oldu. Bunun abonelerin faturalarından mahsup edilerek düşülmesini istedik. Uygulamayı şimdi yaptılar.” şeklinde konuştu.

Bugün de doğruluğunu araştırdıkları bir duyum aldıklarını kaydeden Ekici, “GASKİ, yaptığı yüzde 25'lik zammı yüzde 23,97'ye çekmişti. Oradan onu düşerek yüzde 1,3 ü iade etmek gibi girişimde bulunuyormuş. Bu tamamen hukukun arkasından dolanmaktır. Son derece yanlıştır. Haksızlıktır. Halkı aldatmacadır. Bugün bir arkadaşımız gitmiş, kendisine 'Yüzde 1,3 zam uyguladık onun farkını vereceğiz' denmiş. Bu tamamen hiledir. Hile-i şeriyedir. AKP'ye AKP zihniyetine yakışan bir davranıştır. Halkı bu kadar aldatmak halkla bu kadar alay etmek hiçbir anlayışa mantığa sığmaz. Kendisine bilgisayardan da gösterilmiş. Eğer öyleyse, müracaaatta bulunacağız. Halkımızın hakkını koruyacağız.” şeklinde konuştu.

“ERKEN SEÇİM İSTİYORLAR, ÇÜNKÜ ARKASINDA 17-25 ARALIK PİSLİĞİ VAR”

Ülke gündemine ilişkin de konuşan Ekici, erken seçim olması halinde ülkenin ekonomik açıdan kaybı olacağını vurguladı. Ülkede 17 milyon insanın açlık sınırında yaşadığına vurgu yapan Ekici, şunları kaydetti: “Emeklimiz, çiftçimiz, memurumuz, işçimiz perişan. Bu pozisyondayken siz hala seçim seçim, neden seçim? Çünkü arkasında 17-25 Aralık pisliği var. Parlamento çalıştığı anda bunlar ortaya çıkacak. Hükümet kurulduğu anda bunların üzerine gidilecek. Hukuk özgürleşecek, hukuk bağımsızlaşacak, yargı bağımsızlaşacak. Yargı bağımsızlaştığı, özgürleştiği anda dönüp bunların üzerini açacak. Tayyip Erdoğan’ın korkusu budur. Ey Tayyip Erdoğan, sen huzura kavuşsun diye ülkede onlarca gencin canı giderken için sızlamıyor mu? Bugün akşam da göreceğiz görüşmelerde koalisyona yok denilecek ve erken seçim kararı alınacak. Biz parti olarak erken seçime her tarafta her zaman hazır olduğumuzu belirttik.”