Şişli’de ofisinde gaspa uğrayan Suriyeli şahıs, camdan bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Paniğe kapılan gaspçılar, paraları da alıp olay yerinden hızla kaçtı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Halaskargazi Caddesi’nde iş yeri olarak kullanılan bir apartmanın 4. katında yaşandı. İddialara göre isminin Nadir olduğu öğrenilen Suriyeli bir şahıs, iş yerini açmaya geldiği sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından darp edildi. Kafasına aldığı darbelerle yere yığılan Suriyeli, gaspçıların elinden biran kurtularak cama çıkıp yardım istedi. Caddedeki vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Polisler gelene kadar iddiaya göre soyguncular iş yerindeki 8 bin doları alıp kaçtı.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Çevredeki güvenlik kameralarını da inceleyen polis ekipleri, yaralı şahıs için ambulans çağırdı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Suriyeli turist tedavi edilmek üzere Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI: BİRİ UZUN DİĞERİ KISA BOYLUYDU

Öte yandan görgü tanıkları da gasp yapan şahısların eşkali hakkında bilgi verdi. Şahısların kaçtığını anlatan bir görgü tanığı, “8 bin dolar parasını gasp etmişler. Alıp kaçmışlar. Biri uzun biri kısa boyluydu. Dereye doğru kaçmışlar. Bizim arkadaş peşinden koştu ama yakalayamadı.” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.