Şişli'de gasp ettikleri Mercedes otomobil ile Bahçelievler'de Audi marka başka bir otomobili çaldıkları iddiasıyla yakalanan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Silahla oto gasp olayından ilki Şişli'de yaşandı. Zincirlikuyu mezarlığı önünde 6 Ekim 2015 tarihinde gece yarısı saat 02.30 - 03.00 sıralarında seyretmekte olan Mercedes marka otomobile başka bir otomobil arkadan hafif şekilde çarptı. Çarpan araçtan inen kişiler, hasar var mı diyerek otomobili kontrol etti. Bu sırada Mercedes otomobilin sürücüsü Mehmet Fatih G. de çarpışma yerine bakmak için dışarı çıktı. Bu sırada şüphelilerden birisi silahını gösterip tehdit ederek Mercedes otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Diğer şüpheliler de arkadaşlarının peşinden kaçtı.

Gaspçılar ikinci olaylarını Bahçelievler Basın Ekspres yolunda aynı yöntem ile gerçekleştirdi. Ancak bu kez ilk olaydan gasp ettikleri Mercedes otomobil ile Auidi marka bir otomobili gasp etti. Yine seyir halindeki otomobile arkadan hafifçe çarptılar. Araçtan inen sürücüyü silahla tehdit edip otomobilini alarak kaçtılar.

İki olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamera kayıtlarından hem geriye dönük hem de olay anından itibaren devam eden görüntüler incelemeye alındı. Ekipler olaya karıştıkları iddia edilen Sercan B. (27), Murat D. (33), Turgut Ü. (33), Cüneyt F. (32), Hüseyin Ç. (32) ve Okan K. (27) Bahçelievler'de bir ikamet adresine yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda 4 tabanca, 50 adet fişek, olayda kullandıkları siyah eldiven, çeşitli araçlara ait anahtarlar ele geçirildi. Ayrıca gasp edilen iki otomobil ile şüphelilere ait iki otomobile de el konuldu.

Şüphelilerden Sercan B.'nin, daha önceden 'Kasten adam öldürmek', 5 ayrı hırsızlık, yağma, suç üstlenme ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' (Ruhsatsız silah bulundurmak) suçlarından polis kaydı bulunduğu öğrenildi. Ayrıca şüpheli hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan arama kaydı bulunduğu belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sercan B., hakkındaki arama kaydı nedeniyle, Hüseyin Ç. ile Okan K. ise iki silahlı oto gaspı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Silahlı gasp suçundan tutuklanan 2 şüphelinin, haklarında dava açılması halinde 36'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacakları belirtildi.