Kayseri’de terör saldırılarını lanetlemek amacıyla yürüyüş yapan grup, HDP il binasına bayrak asmak istedi. Polis barikatını geçmek isteyen gruba polis, gaz bombası ve biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada gaz bombanın etkisi çarşı merkezindeki ara sokaklara kadar hissedilince birçok vatandaş nefes almakta zorlandı. Polisin gaz bombası atarak müdahale etmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Hakkari Dağlıca ve Iğdır’da güvenlik güçlerine yönelik yapılan hain saldırılar yurdun birçok ilinde olduğu gibi Kayseri'de de protesto edildi. Protesto sonrasında içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, HDP il binasına giderek bayrak asmak istedi. Burada Çevik Kuvvet'in barikatı ile karşılaşan vatandaşlar, barikatı aşmak istedi. Bunun biber gazı kullandı ve ardından grubun dağılması için gaz bombası attı. Gaz bombasının etkisi rüzgarla birlikte çarşı merkezine kadar geldi. Polisin müdahalesinden kaçanlar ve çarşı merkezindeki esnafı gaz bombasından etkilendi. Gözlerde yanma ve nefes almakta zorlanan vatandaşlar, polisin yaptığı müdahalenin yanlışlığına dikkat çekerek tepki gösterdi. Olay yerine gelen ambulanslar ise gaz bombasından etkilenen iki kişiye müdahale etti ve hastaneye kaldırdı.

Bir vatandaş, terör saldırısına tepki gösteren vatandaşların doğru bir şey yaptığını belirterek, kendisinin grubun içinde olmamasına karşın gaz bombasından etkilendiğini ve gözünün yandığını söyledi. Gözlerinden yaş akan bir esnaf ise polisin müdahalesini doğru bulmadıklarını söyledi. Gaz bombasından etkilenenler, burun ve ağız kısımlarını giysileri ve ellerindeki bayraklarla kapatarak etkilenmemeye çalıştı. Bazıları ise gözlerinin yaşarması ve yanmasından dolayı çeşme başında yıkarak yanmayı önlemeye çalıştı.

İkinci kez çevik barikatı önüne gelen vatandaşlardan bir kişi HDP il başkanlığının bulunduğu bina girişine bayrak astı. Grup bunun üzerine dağıldı.