Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Manisa’da Kimse Yok Mu Derneği, Cihan Medya Dağıtım bürosu ve çok sayıda esnafa yönelik düzenlenen polis baskınlarını gaz maskesi takarak protesto etti. Topçuoğlu, "Öyle anlaşılıyor ki, birileri 'su bile vermeyin' aşamasından, 'nefes aldırmayın' aşamasına geçmek istiyor.’’ dedi.

Pak Medya İş Genel Başkanı Topcuoğlu, Aksiyon İş Genel Merkezi’nde, Manisa’da Cihan Medya Dağıtım A.Ş. ve bazı sivil toplum kuruluşlarına yönelik polis baskınları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de hukukun rafa kaldırıldığını dile getiren Topçuoğlu, özellikle 7 Haziran seçimleri yaklaşırken, zaten uzun zamandır devam eden iktidar güdümlü hukuksuz operasyonların adeta tavan yaptığını söyledi.

Topçuoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Özellikle geçtiğimiz günlerde Manisa’da Kimse Yok Mu Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarına düzenlenen polis baskınları, son olarak Zaman gazetesini de dağıtan Cihan Medya Dağıtım A.Ş. bürosu ve çok sayıda esnafa yönelik baskınlarla sürüyor. Buradan açıkça söylemek istiyorum ki, bütün bu baskınların tamamı hukuksuzdur, zulümdür, suçtur. STK’lara, şirketlere, hatta şahıslara, delilsiz suçlamalar, mesnetsiz iftiralar, çirkin karalamalar yapılmaktadır. Makul şüphe düzenlemesiyle milletin tamamını potansiyel suçlu ilan ederek keyfi uygulamalarına zemin hazırlayanlar, şimdi bunu uygulamaya koyuyor."

OPERASYONLARIN AMACI TOPLUMU KORKUTMAKTIR

Bu operasyonların arkasındaki iradenin tek amacının, toplumu korkutmak ve sindirmek olduğuna işaret eden Topçuoğlu, bundan iktidara muhalefet eden herkesin nasibini aldığını söyledi. Topçuoğlu, şunları kaydetti: "Bakın daha geçtiğimiz günlerde, tarihin yalan haber rekorunu kıran havuz medyası değerli bir hanım siyasetçi olan Sayın Meral Akşener hakkında çirkin bir iftirada bulundu. Ve ne yazık ki ülkemizde her görüşten, her anlayıştan onlarca kadın derneği bulunmasına rağmen, kimseden bir ses yükselmedi. Daha birkaç gün önce, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evi, sözde teknik bir hata ile polisler tarafından basıldı. Buradan zaman ayarlı siyasi operasyonlara alet olan güvenlik güçlerine ve hukukçulara sesleniyorum: Siz hukuku ayaklar altına alan zalimlerin değil, bu milletin polisi, savcısı, hakimi olmakla yükümlüsünüz. Hukuk ve meşruiyet yolundan ayrılarak, kimsenin suç ortağı olmayın."

HERKES BİLSİN Kİ ZALİMLERİN NEFESİ SAYILIDIR

"Birileri ‘su bile vermeyin’ aşamasından, ‘nefes aldırmayın’ aşamasına geçmek istiyor.’’ diyen Topçuoğlu, şöyle devam etti: "Ama beyhude bu hevesler. İnsan nefesi sayılıdır. Ancak kimin ne kadar nefes alacağını takdir eden sadece Allah’tır. Ve herkes bilsin ki, zalimlerin de nefesi sayılıdır. Hukuksuz operasyonlar artık o hale geldi ki, kimin, hangi derneğin, hangi vakfın, hangi işyerinin hatta hangi evin ne zaman baskına uğrayacağını bilmiyoruz. Buradan bütün ilgililerini, bu hukuksuzluklara biran önce son vermeye ve akl-ı selime, milletimizi de, hukuka, demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Aksi halde hepimiz artık kuruluşlarımızda, işyerlerimizde hatta evlerimizde bu gaz maskelerinden bulundurmak, belki de günlük hayatımızda takmak zorunda kalacağız.’’

GAZ MASKESİ TAKTI

Pak Medya İş Genel Başkanı Topcuoğlu, açıklamalarının ardından ülkenin demokrasinin ve hukukun havası kirlendiği gerekçesiyle gaz maskesi taktı. Topçuoğlu, "Artık havayı teneffüs etmek için gaz maskelerini takıyoruz. Artık bu ülkede gaz maskesiyle dolaşır hale geleceğiz." dedi.