Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bir evde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Eve büyük hasar veren patlama sırasında ailenin misafirlikte olması olası faciayı önledi.

Türkçaybaşı Mahallesi'nde Şaban B. ile eşi ve çocuğunun yaşadığı evde iddiaya göre, dün gece kimsenin bulunmadığı sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası evde yangın çıktı. Patlamanın şiddetiyle ev adeta yerle bir oldu. Duvarlar yıkıldı. Evin parçaları metrelerce uzağa savruldu. Patlama sesi kilometrelerce uzaktan duyuldu. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Yapılan ilk incelemede patlamanın mutfak tüpünden sızan gazın sıkışması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Patlamanın meydana geldiği eve komşu olan Zeki Yılmaz, gece patlamaya uyandıklarını söyledi. Yılmaz, "Deprem sarsıntısı yaptı. Korktuk. Endişelendik. Dışarı çıktık. Olayı gördük. Gaz sıkışması olduğunu söyledi yetkililer. İtfaiye geldi. Evde kimse yoktu. Komşularımız ziyarete gitmişler. Onlar dönerken olmuş patlama. Yarım saat önce gelselerdi büyük bir felaketle karşılaşacaklardı. Çok şükür kimseye bir şey olmadı. Evi sanki deprem yıkmış gibi. Böylesini görmedik." dedi.